home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μουδιασμένη η κοινωνία της Καλαμάτας μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του κόσμου»

Στο επίκεντρο των ερευνών η δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας
Καλαμάτα

Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινότητα στην Καλαμάτα μετά τη «βροχή» καταγγελιών κατά της «Κιβωτού του κόσμου» για περιπτώσεις κακοποίησης, σεξουαλικής παρενόχλησης και παιδικής εκμετάλλευσης. Στο επίκεντρο των ερευνών των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται η δομή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, δομή που εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί στην περιοχή στο πολυτελές οίκημα «Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας», που παραχωρήθηκε από την κ. Μίνα Σπυροπούλου-Καρέλια και την κόρη της, Ιωάννα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του 19χρονου, το χρονικό της κακοποίησής του ξεκίνησε στην Καλαμάτα, όταν ο νεαρός μεταφέρθηκε εκεί από τον Βόλο έπειτα από το άνοιγμα της δομής στη Μεσσηνία. Κατά το ίδιο διάστημα φιλοξενούνταν στην ίδια δομή περίπου 10 παιδιά, με τα μισά να είναι άνω των 14 ετών και να φεύγουν από τη δομή δύο χρόνια αργότερα για άγνωστους λόγους. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχε γίνει αναφορά από το Γυμνάσιο της περιοχής για μαθητή που σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο, χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμία ενημέρωση.

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία την έκβαση των ερευνών, με τους υπεύθυνους της δομής στην Καλαμάτα να τηρούν σιγήν ιχθύος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει κληθεί κανένας από τους εργαζόμενους εκεί να καταθέσει, κάτι που δεν είναι απίθανο να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Όλοι αναμένουν τις εξελίξεις, ιδιαίτερα για τα 14 παιδιά που αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στην εν λόγω δομή.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis