home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μελλοντικοί αξιωματικοί ξεναγήθηκαν εκεί όπου γεννήθηκε η πρώτη Σχολή Ευελπίδων

Ευέλπιδες εθεάθησαν στο Ναύπλιο και επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο όπου είχε στεγαστεί επί Καποδίστρια η πρώτη Σχολή Ευελπίδων.
Επίσκεψη σχολής Ευελπίδων στο Ναύπλιο (2)

Ευέλπιδες εθεάθησαν σήμερα στο Ναύπλιο και επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο, περίπου μία εβδομάδα πριν τη λαμπαδηδρομία για τον Παλαμήδειο Άθλο που θα πραγματοποιηθεί με προορισμό στο Παλαμήδι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 17:00.

Ο Δημήτρης Μπέκας απαθανάτισε τους πρωτοετείς φοιτητές του Ανωτάτου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, που πλέον εδρεύει στην Αθήνα. Η Σχολή Ευελπίδων ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια ως σχολή αξιωματικών και στεγάστηκε στο κτήριο που σήμερα φιλοξενεί τα εκθέματα του Πολεμικού Μουσείου, στο οποίο είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν οι Ευέλπιδες.

Επίσκεψη σχολής Ευελπίδων στο Ναύπλιο
Φώτο: Δημήτρης Μπέκας

Η λαμπαδηδρομία

Στη λαμπαδηδρομία που θα γίνει παραμονή των δρομικών αγωνισμάτων θα συμμετάσχουν 20 λαμπαδηδρόμοι, με τη συμμετοχή της Σχολής Ευελπίδων, σε μία μαγευτική ανάβαση του κάστρου του Παλαμηδίου με τελικό προορισμό την κορυφή του και το άναμμα του βωμού που θα φωτίσει το επιβλητικό κάστρο της πόλης.

Οι λαμπαδηδρόμοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος και από εκεί με διαδρομή επί της οδού Αμαλίας με σημεία διαδρομής και συμβολισμού, το Πολεμικό Μουσείο, το άγαλμα του Ι. Καποδίστρια και το άγαλμα του Στάϊκου Σταϊκοπούλου, όπου θα γίνει και μια μικρή τελετή με την Φιλαρμονική του Δήμου, θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία με την άνοδο στο κάστρο από την είσοδο της 25ηςΜαρτίου. Όταν ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα φτάσει στην κορυφή του κάστρου και θα ανάψει τον βωμό, θα σβήσουν τα φώτα του κάστρου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis