home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Αργολίδα: Πιέζουν για ενίσχυση με νέους αστυνομικούς – Πόσες οργανικές θέσεις πρέπει να πληρωθούν

Αναγκαία η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας με προσωπικό - Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αναφορά Γκιόλα

Νέα αναφορά κατέθεσε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας όπου αναφέρονται τα νέα στοιχεία σχετικά με την δυναμικότητα σε προσωπικό.

Συγκεκριμένα, η Ένωση ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να επανεξετάσει το θέμα που έχει προκύψει από τις επικείμενες αστυνομικών λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Επανερχόμενος ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας στο θέμα, μέσω της αναφοράς τονίζει την αναγκαιότητα να πληρωθούν οι 31 οργανικές θέσεις του Νομού Αργολίδας με νέες προσλήψεις ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

«Ο Νομός Αργολίδας εξακολουθεί να παραμένει ελλιπής σε ότι αφορά τον αριθμό των αστυνομικών που θα έπρεπε να υπηρετούν αφού το Οργανόγραμμα της Δ.Α. Αργολίδας προβλέπει 308 οργανικές θέσεις και αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι 277.

Παρά τα επανειλημμένα έγγραφα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Αργολίδας, στα οποία τονίζεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντά με νουθεσίες και προτροπές, παραβλέποντας τα σημαντικά κενά, ενώ γνωρίζει ακόμη πως στο τέλος του τρέχοντος έτους θα αποχωρήσουν άλλοι ένδεκα (11) αστυνομικοί λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Η απρόσκοπτη λειτουργία της Δ.Α. Αργολίδας σαφώς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τόσες ελλείψεις που σημειώνονται, παρά τις εννέα (9) τακτικές μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2022.

Ο Νομός Αργολίδας παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα τόσο κατά τους θερινούς μήνες λόγω επισκεψιμότητας όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω επιβάρυνσης από τις γεωργικές εργασίες όπως τα εσπεριδοειδή. Απαιτείται σεβαστός αριθμός αστυνομικών έτσι ώστε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων (31) είναι απολύτως ορθή και θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο εν λόγω θέμα».

Η Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή που έχει αποστείλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας:

«Η Ένωσή μας, μετά το απαντητικό έγγραφο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου προς τους Βουλευτές του Νομού, σχετικά με το αίτημά μας για ενίσχυση της Δ.Α. Αργολίδος εν όψει των τακτικών μεταθέσεων του 2022, αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων του ίδιου έτους, κρίνει απαραίτητη την απάντησή μας δια της παρούσης, όχι σε κλίμα αντιπαράθεσης στην απάντηση του Υπουργού, αλλά διευκρινίζοντας δεδομένα ως προς την δύναμη και την επικείμενη αποστρατεία συναδέλφων εντός του 2022, για τα οποία ως φαίνεται υπάρχει εσφαλμένη εκτίμηση του Αρχηγείου, με αποτέλεσμα, η επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης της Διευθύνσεώς μας να καθίσταται ανέφικτη για μία ακόμα φορά, και να καλείται να αρκεστεί στις προτροπές και νουθεσίες του Υπουργείου, για αξιοποίηση στο έπακρο και ορθολογική διαχείριση της υπάρχουσας δυνάμεως, από μέρους της Διευθύνσεως της Δ.Α. Αργολίδας και των διοικητών των υπηρεσιών της.

Η Δ.Α. Αργολίδος συμφώνα με το οργανόγραμμα της, προβλέπει Δύναμη 308 οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού, από τις οποίες έχουν καλυφτεί οι 277 υπολείπονται όμως κενές 31 οργανικές θέσεις και συνεπεία τούτου, να καθίσταται αδύνατη η υλοποίηση των νουθεσιών-προτροπών (ΔΙΑΤΑΓΩΝ), προς επίτευξη του στόχου, της διασφάλισης, δηλαδή της δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας των κατοίκων του Νομού μας, αλλά και την ασφάλεια των Υπηρετούντων συναδέλφων.

Επίσης σε απαντητικό έγγραφο προς την Ένωση μας, η Δ.Α Αργολίδος με ημερομηνία 31-10-2022, μας γνωρίζει ότι την 31.12.2022 έντεκα (11) αστυνομικοί και όχι ένας (1) (όπως αναφέρεται στην απαντητική του ο κ. Υπουργός) αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας τους, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν την περαιτέρω παραμονή τους στο σώμα.

Εμείς σαν Ένωση, εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει για την αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτήσεων, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την φυσική μας ηγεσία να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν με μόνο γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργιά των υπηρεσιών του νομού.

Στο Α.Τ. Ερμιονίδος το οποίο ενισχύθηκε με πέντε (5) άτομα για τους καλοκαιρινούς μήνες από τις υφιστάμενες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζει η περιοχή, έπειτα και από αίτημα δικό μας προς όλους τους φορείς, σήμερα υπηρετούν δεκαεπτά (17) άτομα (εκ των οποίων τα τρία (3) αποστρατεύονται τέλος του 2022), ενώ η οργανική του δύναμη είναι είκοσι οκτώ (28). Παράλληλα έχουν αποσπαστεί από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, σε διάφορες υπηρεσίες έκτος νόμου πέντε (5) άτομα και ένα (1) άτομο εντός της Δ.Α. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Οι τακτικές μεταθέσεις του 2022 και τα εννέα (9) άτομα με τα οποία ενισχύθηκε ο Νομός δεν έλυσαν το πρόβλημα το οποίο συνεχίζει να υφίσταται. Σκοπός της παρούσης δεν είναι η αντιπαράθεση με θεσμούς και πρόσωπα, άλλα η προάσπιση της ασφάλειας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων αστυνομικών, προκειμένου απρόσκοπτα να εκτελούν τα καθήκοντά τους για την τήρηση της νομιμότητας και διασφάλιση στον καλύτερο βαθμό, της Τάξης και Ασφάλειας των κατοίκων του Νομού μας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button