home design 800x400
home design 1170Χ320

Προσπάθειες ανάδειξης της Νέδας από φορείς της ορεινής Μεσσηνίας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τις μελλοντικές ενέργειές τους
Νέδα

Στις προσπάθειες προστασίας και ανάδειξης της Νέδας και της περιοχής της στα όρια Μεσσηνίας και Ηλείας αναφέρθηκαν φορείς της ορεινής Μεσσηνίας σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα . Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια σχετικής επιστολής που είχε σταλεί τον περασμένο Αύγουστο αναφορικά με την προστασία αυτού του ποταμού της Πελοποννήσου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι πρόεδροι της  Ομοσπονδίας Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας “Επικούριος Απόλλων”, Κώστας Καράμπελας, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας “Η Ολυμπιακή Πρόοδος”, Κώστας Σμυρνής και της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας Παναγιώτης Λούτος, οι οποίοι και ζήτησαν από τον κ. Νίκα τη συνδρομή του ώστε να καταστεί η Νέδα προστατευόμενο ποτάμι και να ενταχθεί σε πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ).

Περιφέρεια Νέδα

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέδειξε τη σημασία των αιτημάτων και τη σπουδαιότητα της Νέδας και ως προς την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, και παρότρυνε τους συμμετέχοντες προέδρους να συνεργαστούν με γειτονικούς Δήμους, αλλά και άλλους φορείς και οικονομικούς παράγοντες, ώστε να διαμορφώσουν μια εισήγηση προς την Περιφέρεια και την Διαχειριστική Αρχή, στην οποία θα τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα ένταξης της περιοχής της Νέδας σε πρόγραμμα ΟΧΕ, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στην περιοχή, καθώς και ποιοι μπορούν να τις υλοποιήσουν.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis