home design 800x400
home design 1170Χ320

Η Καλαμάτα «ντύνεται στα μπλε» για την πρόληψη του διαβήτη

Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη και ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη
Καλαμάτα

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 η Καλαμάτα φωτίζεται με μπλε χρώματα για να στείλει ένα δυναμικό μήνυμα για την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τα συμπτώματα, τα αίτια, τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη.

Το μπλε χρώμα με το οποίο θα φωταγωγηθεί το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της πόλης στις 18:15, έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Διαβήτη ως χρώμα κατατεθέν της ημέρας. Από τις 17:00 έως και τις 20:00, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και ο Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας «Η Γλυκιά Μεσσηνία», θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία ενημέρωσης στην Κεντρική Πλατεία – Βασ. Γεωργίου με θέμα «Μάθε για τον διαβήτη-Προστάτεψε το μέλλον σου».

Καλαμάτα παγκόσμια ημέρα διαβήτη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων της Μεσσηνίας και οι επαγγελματίες υγείας θα μεταφέρουν το μήνυμά τους για τον διαβήτη, ενώ από τις 17:00 έως τις 20:00 θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και νοσηλευτές του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του ΕΕΣ. Ακόμα, θα διανεμηθούν έντυπα και θα  πραγματοποιηθούν διαδραστικά παιχνίδια,  happenings και facepanting από τον κλόουν Βούλη, μέσω των οποίων επιδιώκεται η ενημέρωση του κόσμου και, κυρίως, των μικρών παιδιών για το θέμα του διαβήτη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis