home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συνάντηση του Δημάρχου Μεγαλόπολης για τη χρηματοδότηση δράσεων από το Πράσινο Ταμείο

Παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης
Δήμαρχος Μεγαλόπολης σε Υπουργείο Ανάπτυξης για Πράσινο Ταμείο 1

Σε συνάντηση για τη χρηματοδότηση δράσεων στις λιγνιτικές περιοχές από το Πράσινο Ταμείο συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Θεμιστοκλής Σακελλαριάδης, με τη συζήτηση να στρέφεται στα ενταγμένα στο Πράσινο Ταμείο έργα, αλλά και στην ένταξη σε αυτό νέων έργων.

Αναφορά στις 3 μελέτες που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί έκανε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, με αυτές να αφορούν στην απομάκρυνση των αμιαντοσκεπών από τις κατοικίες της ΜΟΜΑ, που έχει ήδη ξεκινήσει ύψους 200.000 €, στη μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου «Αχίλλειον», επί της οδού Παπαναστασίου 67 σε φοιτητική εστία που αναμένεται να ξεκινήσει ύψους 203.364 €, και στη δημιουργία εκθεσιακού κέντρου – αντένα της ΔΕΘ, την οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει η ΔΕΘ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η τελευταία διαδικασία έχει ήδη αργήσει και ζήτησε τη επιτάχυνση της.

Δήμαρχος Μεγαλόπολης σε Υπουργείο Ανάπτυξης για Πράσινο Ταμείο 2

Ακόμα, συζητήθηκαν τα έργα που έχουν προκύψει από τις προσκλήσεις ΣΔΑΕΚ και ΣΔΚΟ ύψους 2.600.000€, με τα έργα αυτά να προτείνονται από μελέτες που έχουν γίνει από το  Δήμο Μεγαλόπολης . Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας επιχειρηματικού πάρκου για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis