home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Διαστημικό «σκουπίδι» όσο ένα 10όροφο κτίριο σήμανε συναγερμό στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου

Έγγραφο ντοκουμέντο προς την 6η ΥΠΕ για τον Κινεζικό πύραυλο που ήταν έτοιμος να πέσει στη Γη - Στη ζώνη κινδύνου η Βόρεια Πελοπόννησος

Η είσοδος του διαστημικού Κινεζικού «σκουπιδιού», 23 τόνων και μεγέθους 10ώροφου κτιρίου στη Γη μόνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν ήταν. Μεταξύ άλλων σήμανε συναγερμό και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Το τμήμα πυραύλου Long March 5B κατέπεσε τελικά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της pelop.gr και της Μαρία Παπαγιαννακοπούλου, όπου δημοσιεύεται έγγραφο-ντοκουμέντο, φαίνεται ότι ζητήθηκε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να τεθούν σε επιφυλακή -άμεσα- τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς και Κέντρα του ΕΚΑΒ σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Έγγραφο

Η ζώνη κινδύνου και ο χάρτης

Στη ζώνη κινδύνου συντριβής ήταν οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου και της βόρειας Πελοποννήσου.

Με την επισήμανση «άμεσο», το έγγραφο του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με ημερομηνία 4/11/2002 με εντολή του γ. γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, απεστάλη την Παρασκευή προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς μεταξύ των οποίων και η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. «Λόγω της μικρής πιθανότητας πτώσης τμημάτων διαστημικού πυραύλου, σας γνωρίζουμε ότι κινεζικός διαστημικός πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες και θραύσματά του ενδέχεται να καταπέσουν στις περιοχές της Β. Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας, τα Κέντρα των επιχειρήσεων των φορέων θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν το ΕΣΚΕΔΙΚ προκειμένου να λάβουν περαιτέρω οδηγίες» ανέφερε το περιεχόμενο, που συνοδευόταν από χάρτη πρόβλεψης πτώσης.

Σε επικοινωνία που είχε η «Π» με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ανέφερε λακωνικά πως εκείνο που συστήθηκε ήταν η επισταμένη προσοχή και η ετοιμότητα για την ύπαρξη θραυσμάτων στις περιοχές που σύμφωνα με τους υπολογισμούς, επρόκειτο να πέσουν τμήματα του διαστημικού πυραύλου.

Τα λάθη των Κινέζων που έφεραν την αναστάτωση

Τα εν λόγω συντρίμμια ανήκαν στον κινέζικο πύραυλο «Long March 5B», ο οποίος έφτασε σε τροχιά γύρω από τη Γη τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μετά την τρίτη και τελευταία εκτόξευση μονάδας για τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong.

Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του. Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές της Ισπανίας έκλεισαν για περίπου μια ώρα τον εναέριο χώρο πάνω από την Καταλονία και άλλες τρεις περιοχές το πρωί της Παρασκευής

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button