home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πυργέλλας

Η δημοτική παράταξη δηλώνει αλληλέγγυα και στηρίζει τα αιτήματα της δομής.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου με τον επικεφαλής της Κώστα Γκόνη, δημοτικό σύμβουλο, επισκέφτηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου τη Δομή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Πυργέλλας.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου:

«Ξεναγηθήκαμε στο χώρο της Δομής την ώρα της λειτουργείας της και είδαμε από κοντά το έργο το οποίο προσφέρεται από το εκπαιδευτικό προσωπικό στους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε με τη Διευθύντρια της Δομής κα Σοφία Τζανέτου και τον  εκπρόσωπο από το ΔΣ κο Θανάση Τζαβάρα.

Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους. Αυτά τα προβλήματα  η κεντρική κυβέρνηση και οι δημοτικές αρχές του νομού τα αντιμετωπίζουν με αδιαφορία. Είναι επιτακτική  ανάγκη η ενημέρωση και η ευαισθητοποίησητης κοινωνίας απέναντι σε αυτούς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα.

Διαβάστε ακόμα

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και θα αγωνιστούμε και εμείς μαζί τους για την υλοποίηση των αιτημάτων τους, όπως:

  • Την αύξηση από 5.000 ευρώ σε 6.000 ευρώ ετησίως του ποσού που εισπράττουν για κάθε εξυπηρετούμενο της Δομής λόγω των ανατιμήσεων και την έκρηξη της ακρίβειας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στους εξυπηρετούμενους και για ικανοποιητικές απολαβές στους εργαζομένους της Δομής.
  • Να θεσπιστεί ετήσια ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ για την κάλυψη των αναγκών τους.
  • Κρίνεται άκρως απαραίτητη η αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και των αναπηρικών συντάξεων.
  • Τα τέκνα με αναπηρία να δικαιούνται τις συντάξεις των γονέων τους μετά τον θάνατό τους.
  • Δημιουργία δομών για ΑμεΑ, όπως είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, σε κάθε Δήμο και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους.
  • Αύξηση θέσεων εργασίας για τα ΑμεΑ και των οικογενειών τους, σε ποσοστό 20% καθώς και προώθηση της υπό επίβλεψη εργασίας.
  • Επέκταση του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» σε όλες τις περιοχές της χώρας και για όλες τις μορφές αναπηρίας.
  • Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους δημόσιους χώρους, τα δημόσια κτήρια και εν γένη στην εκπαίδευση, ψυχαγωγία κλπ.
  • Ένταξη των συλλόγων ΑμεΑ και των υφιστάμενων δομών σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, εξοικονόμησης ενέργειας, αναβάθμισης εξοπλισμού και συντήρησης.
  • Δημιουργία ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε κάθε νομό.
  • Τη δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας στο Δήμο Ναυπλίου, επανδρωμένη με ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό για την στήριξη των ΑμεΑ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button