home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η εγκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων στην Παλαιά Φώκαια Αττικής αναβιώνει στο Ναύπλιο

Ομιλία από την Κλειώ Γκουγκουλή στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard
Χαρβαρντ Ναύπλιο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Harvard, στο Ναύπλιο, θα μιλήσει η Κλειώ Γκουγκουλή, Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Αφυπηρετήσασα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Ιστορίας -Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών με θέμα: «Η εγκατάσταση και ενσωμάτωση των προσφύγων στην Παλαιά Φώκαια Αττικής».

Η ομιλία παρακολουθεί την εγκατάσταση και την πορεία της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Παλαιά Φώκαια Αττικής στο διάστημα από το 1924 μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα.

Θα συζητηθούν οι σχέσεις των προσφύγων με τους ντόπιους πληθυσμούς, η προσφυγική ταυτότητα και η πορεία της ανάπτυξης και μετατόπιση των ορίων ανάμεσα στις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που κατοικούν την περιοχή στο παραπάνω διάστημα.

Ιδιαίτερη τέλος αναφορά θα γίνει στην έκφραση των αντιθέσεων μεταξύ γηγενών-προσφύγων και αργότερα μεταξύ Φωκιανών-ξένων όπως αυτές εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή και ιδιαίτερα στο παιχνίδι των παιδιών της Φώκαιας στα τέλη του 20ου αιώνα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis