home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φτιάχτηκε για τη διασύνδεση της Επιδαύρου με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα – Στέκει αγέρωχη στο Αρκαδικό από τον 14ο αιώνα π.Χ.

Η Γέφυρα της Καζάρμας θεωρείται η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα Παγκοσμίως
Γέφυρα Καζάρμας

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας που βρίσκεται στο 15ο χιλιόμετρο του δημόσιου δρόμου Ναυπλίου-Επιδαύρου στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας, είναι μυκηναϊκή γέφυρα και θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση.

Η γέφυρα χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, τον 14ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας, για τη διασύνδεση της Επιδαύρου με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα.

Τα χαρακτηριστικά της γέφυρας

Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών.

Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση (κάποιες πηγές θεωρούν αυτήν αρχαιότερη) και το «Πετρογεφύρι».

Θεωρείται η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα Παγκοσμίως

Η μυκηναϊκή γέφυρα χρησιμοποιείται και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής και θεωρείται πιαθνότατα η παλαιότερη διατηρημένη γέφυρα Παγκοσμίως.

Βίντεο: DroneDays gr (Γιώργος Σοφούλης)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis