home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Νέα Κίος υποδέχθηκε μόνιμα την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας

Η εικόνα, η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος, είχε διασωθεί από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ»

Η εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας, τον Αύγουστο του 1922, επέστρεψε και θα μείνει μόνιμα στη Νέα Κίο Αργολίδας, όπου σήμερα Σάββατο 29 Οκτωβρίου έγινε δεκτή από πλήθος κόσμου στην πλατεία ∆ηµάρχου Κατριλιώτη.

Η εικόνα, η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος, είχε διασωθεί από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» και φυλασσόταν μέχρι σήμερα, ως λάφυρο πολέμου, στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίµων.

Πρόκειται για μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων (1,60×0,80), που στην πίσω πλευρά της φέρει την επιγραφή: «Αφιέρωμα στην Ελληνική Ορθόδοξο Κοινότητα Κίων Μικράς Ασίας».

εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Δωρίσθηκε στη Νέα Κίο και το ναό της Θεοµάνας, έπειτα τις συντονισμένες προσπάθειες της Επιτροπής Μνήμης και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Κατά την τελετή υποδοχής της εικόνας, τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του ΚΕΜΧ Ναυπλίου και παιάνισε η Φιλαρμονική της Πυροσβεστικής.

Μετά την υποδοχή της ιερής εικόνας, έγινε η τοποθέτησή της στο ναό της Θεομάνας, όπου θα παραμείνει μόνιμα. Ακολούθησε εσπερινός.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis