home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΛακωνία

Λακωνία: Τρεις συλλήψεις για κλοπές και απόπειρες κλοπών – Δύο ανήλικοι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Έπεσαν με κλεμμένο όχημα σε εισόδους καταστημάτων για να τα κλέψουν

Τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Λακωνία την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, για 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι δύο ανήλικοι ημεδαποί, ενώ ο τρίτος συλληφθείς είναι ένας 18χρονος ημεδαπός. Οι τρεις δράστες επιχείρησαν να κλέψουν ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, προσκρούοντας στην είσοδό του με ένα όχημα που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από μία ημεδαπή. Ωστόσο, τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την κλοπή.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, με τον ίδιο τρόπο, προσέκρουσαν στην είσοδο άλλου πρατηρίου καυσίμων, από όπου και κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς και με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντόπισαν τους δράστες σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και τους συνέλαβαν.

Η σχέση των συλληφθέντων με άλλες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως και 27 Οκτωβρίου 2022, είχαν διαπράξει επιπλέον 4 περιπτώσεις κλοπών και 1 απόπειρα κλοπής σε οχήματα, καθώς και 1 περίπτωση κλοπής σε αποθήκη της ΔΕΔΔΗΕ, αφαιρώντας χρήματα, καλώδια, μπαταρίες οχημάτων, κινητό τηλέφωνο και προσωπικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε. Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 9.500 ευρώ. Το όχημα που χρησιμοποίησαν και είχαν αφαιρέσει, ανευρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από τo Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση ενδεχόμενης συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button