home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα εικόνα για το λιμάνι του Ναυπλίου: Αφαιρέθηκαν τα κάγκελα της περίφραξής του από το Νότιο Προβλήτα

8 χρόνια μετά την τοποθέτησή τους το 2014
Λιμάνι Ναύπλιο

Νέα εικόνα απέκτησε το λιμάνι του Ναυπλίου καθώς αφαιρέθηκαν τα κάγκελα της περίφραξής του από το Νότιο Προβλήτα. Τα κάγκελα είχαν τοποθετηθεί 8 χρόνια πριν, το 2014, σύμφωνα με την εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλείας Λιμένα και την τότε εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας από τη συγκεκριμένη περιοχή (ζώνη Α  Ανατολικός Προβλήτας  για φορτηγά και ζώνη Β Νότιος προβλήτας για κρουαζιερόπλοια.)

Είναι χαρακτηριστικό πως η αλλαγή στη χωροθέτηση οδήγησε σε αύξηση του ελλιμενισμού και των αφίξεων σκαφών περίπου 300% , με τα οφέλη από την αύξηση αυτή να αντανακλώνται στην οικονομία όλης της περιοχής. Η νέα χωροθέτηση και το έργο εκβάθυνσης του λιμένα με την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας κυρίως από τον Ανατολικό Προβλήτα έδωσε τη δυνατότητα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να αποδώσει ένα ακόμη τμήμα του λιμένα σε μικρότερα και περισσότερα σκάφη που δεν είναι υπόχρεα φύλαξης.

Εάν υπάρχει ανάγκη ελλιμενισμού περισσότερων κρουαζιερόπλοιων έχει προβλεφθεί από το Λιμενικό Ταμείο με την τροποποίηση και έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας του σχεδίου ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης να χρησιμοποιηθεί και άλλος χώρος λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα. Τέλος, στο χώρο που απελευθερώνεται έχει ανατεθεί από το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Ναυπλίου μελέτη για την αναβάθμιση του χώρου, αλλά και τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης για τις ανάγκες της πόλης.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Τ. Πασσαλής

    Από μελέτες ,προεκλογικά βέβαια, πάμε καλά. Στην εφαρμογή υπάρχει πρόβλημα.
    Τελικά έγινε ή δεν έγινε η πολυδιαφημισμένη εκβάθυνση του λιμανιού και αν έγινε γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα βάθη μετά τα έργα.
    Και εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για θέσεις στάθμευσης υπάρχει κάποιο σχέδιο ή έτσι ανακοινώνεται κάτι για να δικαιολογηθεί το βάλε βγάλε στα κάγκελα τα οποία βέβαια έχουν στοιχήσει χρήματα.
    Απάντηση βέβαια πρέπει να δώσει η αρμόδια δημοτική αρχή, η οποία πρέπει να πάψει να αγνοεί όλα τα ερωτήματα των δημοτών της πόλης δείχνοντας έτσι μια καθεστωτική αντίληψη στην διαχείρηση των θεμάτων στην πόλη.
    Θέση επίσης πρέπει να πάρουν και οι υποψήφιοι ,που έχουν σπεύσει να ανακοινώσουν την συμμετοχή τους στις μελλοντικές εκλογές.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis