home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΚόσμοςFeatured

Μολδαβία: “Ούστ Μάγια” από χιλιάδες χείλη (αποκλειστικές φωτογραφίες)

Εκατοντάδες Μολδαβών στους δρόμους με ισχυρή την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων

Γιγαντώνονται στη Μολδαβία οι συγκεντρώσεις κατά της προέδρου της χώρας Μάγια Σαντού. Κατά εκατοντάδες οι Μολδαβοί βγαίνουν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά της προέδρου και απαιτώντας να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Ουστ Μάγια» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι πολίτες στην πρωτεύουσα Κισινάου, με το κέντρο της πόλης να έχει αποκλειστεί. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή στην περιοχή, ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται αθρόα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από τους δρόμους της πόλης, με μία λαϊκή εξέγερση να βρίσκεται στα σκαριά.

Η Μάγια Σαντού είχε υπηρετήσει ως πρωθυπουργός της χώρας κατά το διάστημα 8/6-12/11 του 2019, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2020 ανέλαβε τα καθήκοντά της ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Μολδαβίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κινητοποιήσεις των Μολδαβών που ζητούν την παραίτηση της Σαντού έχουν γίνει εντονότερες το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανόδου των τιμών του φυσικού αερίου και του πληθωρισμού. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η στάση της προέδρου αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Η ίδια έχει ταχθεί υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταδικάζοντας τις ενέργειες της Ρωσίας.

Πολλοί πολίτες κατηγορούν τη Σαντού ότι θα έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία για το φυσικό αέριο με τη Ρωσία, καθώς αποτελεί τον κύριο προμηθευτή της Μολδαβίας. Δεδομένου ότι το 29,1% των κατοίκων της χώρας δηλώνουν ότι είναι ρωσικής εθνικότητας, γίνεται εύλογα κατανοητό πως οι εσωτερικές διαμάχες στη χώρα μοιάζουν σχεδόν αναπότρεπτες, συνδεδεμένες άρρηκτα με την πολιτική που ακολουθείται στο ουκρανο-ρωσικό ζήτημα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button