home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Πεζοπορική γνωριμία των διαδρομών του Artemisio Mountain Running

Ανοιχτές οι δηλώσεις συμμετοχής
artemisio mountain running

Έφτασε η ώρα για μία μοναδική γνωριμία με τις διαδρομές του Artemisio Mountain Running, με δύο μαγευτικές πεζοπορικές διαδρομές να περιμένουν να κόψουν την ανάσα στους συμμετέχοντες που θα βρεθούν στα χνάρια των αθλητών του θεσμού. Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 στις 09:30 με αφετηρία την πλατεία της Καρυάς θα ξεκινήσουν δύο πεζοπορικές διαδρομές στο βουνό του Αρτεμισίου. Ο Σωτήρης Δαμάλας, υπεύθυνος αγώνα, θα δώσει συμβουλές προπόνησης και θα καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες, ενώ ο Θάνος Σωτηρόπουλος θα συμμετάσχει ως συνοδός και επιβλέπων της δράσης.

Η πρώτη διαδρομή, με ονομασία “4ος σταθμός (Κορακόβρυση) – Καρυά” ξεκινάει από τη δυτική πλευρά του Αρτεμισίου, όπου η μετάβαση γίνεται με αυτοκίνητα, ανεβαίνει από τη νοτιοδυτική πλευρά στο βουνό μέχρι την τοποθεσία Χελωνότρυπα. Η διαδρομή μέχρι το σημείο αυτό ακολουθεί την πορεία του αγώνα 26Κ. Στη συνέχεια κινείται καθοδικά ακολουθώντας το ορειβατικό μονοπάτι Ε34 μέχρι τη Νεραϊδόβρυση και ακολουθεί εκ νέου την κοινή πλέον διαδρομή των αγώνων 26 Κ και 12 Κ προς Καρυά διαμέσω του Πλατανοδάσους. Πρόκειται για απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων, με τη διάρκειά της να υπολογίζεται στις 4 ώρες.

artemisio mountain running 1

Η δεύτερη διαδρομή, εκείνη του αγώνα 12Κ, είναι πλέον η κλασική και γνωστή από τον αγώνα, μεγάλης ομορφιάς και δυνατοτήτων εναλλαγής τοπίου. Ξεκινάει από την Καρυά, στο πάνω μέρος του χωριού και στην τοποθεσία “Δέση”, στρίβει αριστερά και παίρνει το μονοπάτι Ε34 που είναι και η διαδρομή του αγώνα. Εν συνεχεία κινείται κάτω από την Αρτεμισία Παναγία και ανεβαίνει όλο το βουνό μέχρι την τοποθεσία Νεραϊδόβρυση. Λίγο πιο πάνω, έχοντας φτάσει το μέγιστο ύψος της και περνώντας κάτω από την κορυφή, συνεχίζει πλέον καθοδικά μέσω του ελατοδάσους και του πλατανοδάσους και καταλήγει στην Καρυά. Πρόκειται για απόσταση 12 χιλιομέτρων, με τη διάρκειά της να υπολογίζεται στις 4 ώρες.

Και για τις δύο διαδρομές συστήνεται προσοχή στους συμμετέχοντες καθώς απαιτείται αρκετά καλή φυσική κατάσταση, μπατόν, παπούτσια πεζοπορίας, νερό, αντηλιακό, καπέλο και ένα μικρό σνακ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ακόμα ανοιχτές και γίνονται με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας εδώ

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis