home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

ΝΔ Αργολίδας: Βροντερή παραίτηση Σαρρή – Καταγγέλλει διχαστικό ρόλο Ζαχαριά

Ευθείες βολές κατά του προέδρου της ΔΕΕΠ για τη δράση του
Ανδρεάς Σαρρής

Διχαστικό ρόλο του Προέδρου της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτη Ζαχαριά καταγγέλλει και παραιτείται από υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας του κομματικού οργάνου, ο Ανδρέας Σαρρής. Αφορμή για την βροντερή παραίτηση του κου Σαρρή ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, κατά τη διάρκεια της οποίας, σε συνέντευξη τύπου δεν παρίστανται τα μέλη της ΝΟΔΕ, ενώ σε κομματική συνάντηση που ακολούθησε επίσης – σύμφωνα με τον παραιτηθέντα «μόνο για τα μέλη της ΔΕΕΠ δεν ήταν αφού παρουσιάστηκαν και άλλα άτομα».

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στον έντυπο «Αναγνώστη» και άρχισε η αποκαθήλωση του προέδρου της ΔΕΕΠ (πρώην νομαρχιακή) και όσων στηρίζουν μονομερώς μια ή δύο φατριές του κυβερνώντος κόμματος. Με επιστολή του ο υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας της ΔΕΕΠ Αργολίδας Ανδρέας Σαρρής, επιβεβαιώνει όσα αποκαλύπτει ο σημερινός «Αναγνώστης Πελοποννήσου» και δηλώνει:

«Μετά από ώριμη σκέψη και πάντα την ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία και την στήριξη του κόμματος της ΝΔ. δηλώνω την παραίτησή μου από υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας της ΔΕΕΠ Αργολίδας”.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 20.10.2022-1190

Δηλώνοντας με σαφήνεια τη συνέχιση της υποστήριξής του στα όργανα και τους σκοπούς της Νέας Δημοκρατίας, αφήνει αιχμές για τον ρόλο του προέδρου της ΔΕΕΠ Αργολίδας, κ. Παναγιώτη Ζαχαριά. Ο κ. Σαρρής αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στον «διχαστικό ρόλο» του Προέδρου, καθώς αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο παρελθόν εκ μέρους του δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται στην επιλογή του Αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ, η οποία έγινε βάσει προσωπικών εκτιμήσεων του κου Ζαχαριά, και όχι βάσει του αποτελέσματος των εκλογών, ως είθισται, ενώ κάνει λόγο και για προσωπικές εμπάθειες που επηρεάζουν τις παρεμβάσεις του στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής αναφέρει:  «Ο κ. Πρόεδρος ξεχνάει πως έχει εκλεγεί από την ψήφο όλων μας και πράττει με υποκειμενικότητα και όχι με γνώμονα το καλό της κυβερνώσας παράταξης. […] Ο διχαστικός του ρόλος  εκτείνεται και στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς παρεμβαίνει λόγω προσωπικών εμπαθειών ή συμπαθειών που έχει με ορισμένους. […] Δυστυχώς αντιλαμβάνεται κανείς πως η ΔΕΕΠ Αργολίδας τείνει να γίνει κλειστή ομάδα επίλεκτων του Προέδρου (αλήθεια με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα άτομα που συμμετέχουν στην ΔΕΕΠ και πότε ερωτηθήκαμε εμείς) και όχι η ανοιχτή δημοκρατική διοικούσα επιτροπή που αξίζει στην παράταξη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία».

Η παραίτηση Σαρρή

Στη δημόσια επιστολή του προς τον Γραμματέα Οργανωτικού Νέας Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΕΠ Αργολίδας, ο Ανδρέας Σαρρής αναφέρει:

«Μετά από ώριμη σκέψη και πάντα οδηγό την ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία και την στήριξη του κόμματος  της Νέας Δημοκρατίας, δηλώνω την παραίτησή μου από υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας της ΔΕΕΠ Αργολίδας.

Θα παραμείνω ενεργό μέλος της ΝΟΔΕ αλλά με την ειλικρίνεια που με διακρίνει μέχρι σήμερα δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στον διχαστικό ρόλο του Προέδρου Παναγιώτη Ζαχαριά.

Ο κ. Πρόεδρος ξεχνάει πως έχει εκλεγεί από την ψήφο όλων μας και πράττει με υποκειμενικότητα και όχι με γνώμονα το καλό της κυβερνώσας παράταξης. Επί παραδείγματι , ο κ. Πρόεδρος δεν έχρισε αντιπρόεδρο τον πρώτο σε σταυρούς ως είθισται αλλά εκείνον που έκρινε ο ίδιος.

Ο διχαστικός του ρόλος  εκτείνεται και στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς παρεμβαίνει λόγω προσωπικών εμπαθειών ή συμπαθειών που έχει με ορισμένους.

Τέλος κερασάκι στην τούρτα της διχόνοιας συνέβη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου  όπου δόθηκε συνέντευξη τύπου σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής μας αφενός χωρίς να παρίστανται τα μέλη της ΝΟΔΕ και αφετέρου στην αμέσως μετά συνάντηση όπου κατά παράκλησή του μας ζητήθηκε να είναι μυστική ο ίδιος απουσίαζε και σαν να μην αρκούσε αυτό μόνο για τα μέλη της ΔΕΕΠ δεν ήταν αφού παρουσιάστηκαν και άλλα άτομα.

Δυστυχώς αντιλαμβάνεται κανείς πως η ΔΕΕΠ Αργολίδας τείνει να γίνει κλειστή ομάδα επίλεκτων του Προέδρου (αλήθεια με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα άτομα που συμμετέχουν στην ΔΕΕΠ και πότε ερωτηθήκαμε εμείς) και όχι η ανοιχτή δημοκρατική διοικούσα επιτροπή που αξίζει στην παράταξη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis