home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Ερμιονίδα Αργολίδας – Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αναρριχητές
Αναρρίχηση Ερμιονίδα 1

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Ερμιονίδα Αργολίδας, που διεξήχθη από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022. Η προσέλευση των αναρριχητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 400. Εικόνες που κόβουν την ανάσα, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Οι δράσεις έλαβαν χώρα στα πλέον γνωστά ανά τον κόσμο αναρριχητικά πεδία στο Καταφύκι, το Κάστρο Θερμησίας και το όρος Δίδυμο. Οι αναρριχητές κάθε ηλικίας συμμετείχαν σε δράσεις ελεύθερης αναρρίχησης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα αναρρίχησης για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο από εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης). Οι εικόνες από το Δήμο Ερμιονίδας είναι χαρακτηριστικές της επιτυχίας και της συμμετοχής μικρών και μεγάλων.

Αναρρίχηση Ερμιονίδα 2

Παράλληλα, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ στο «Καταφύκι» είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν παράλληλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως yoga στη φύση, πεζοπορίες, slackline, μαθήματα αναρρίχησης από έμπειρους εκπαιδευτές, αλλά και μπάρμπεκιου. Δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν και στα «Μανδράκια» της Ερμιόνης, όπου τοποθετήθηκε ο ειδικός τοίχος αναρρίχησης “Melitzazzos”, με την ευγενική χορηγία της Fizzy Foundation. Συνολικά απόλαυσαν την εμπειρία της αναρρίχησης περίπου 200 νέοι μικροί αναρριχητές, μεταξύ των οποίων και παιδιά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου και τους Ναυτοπροσκόπους Κοιλάδας.

Αναρρίχηση Ερμιονίδα 3

Σημαντικές στιγμές για το Φεστιβάλ απετέλεσαν η προβολή ταινίας, όπου προβλήθηκε το σποτάκι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των τιμητικών βραβείων, καθώς και το μεγάλο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου με dj τον John Rous στο Δημαρχείο της Ερμιόνης.

Ακόμα, καθοριστική υπήρξε η συμμετοχή των εθελοντών, καθώς και η παρουσία του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Θερμησίας και του Συλλόγου Σπηλαιολόγων Ορειβατών Κυνουρίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis