home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: 8 πρωτοποριακοί υδροηλεκτρικοί σταθμοί στο Δήμο Σικυωνίων

Καινοτομία του Δήμου για την παραγωγή και αξιοποίηση ηλεκτρικής ενέργειας
Δήμος Σικυωνίων υδροηλεκτρικός σταθμός

Οκτώ πρωτοποριακοί υδροηλεκτρικοί σταθμοί κατασκευάζονται αυτή την περίοδο στο Δήμο Σικυωνίων στην Κορινθία. Πρόκειται για μία καινοτόμα απόφαση που αποσκοπεί όχι μόνο στην παραγωγή και αξιοποίηση ηλεκτρική ενέργειας, αλλά και στην ελάφρυνση των δημοτών που αναμένεται να δουν τα τέλη ύδρευσης να μειώνονται.

Οι δεξαμενές των σταθμών έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των δημοτών που με απορία τις βλέπουν να κατασκευάζονται κατά μήκος της επαρχιακής οδού από το αστεροσκοπείο Κρυονερίου έως το Κιάτο. Η τοποθέτησή τους εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης, ώστε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης η ενέργεια που γεννάται από τη ροή του νερού από το υψηλότερο προς το χαμηλότερο υψόμετρο.

Η ΔΕΥΑ Σικυωνίων αναμένεται να εξασφαλίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία εν πολλοίς θα αντισταθμίσει τα έξοδα της επιχείρησης για την κατανάλωση ενέργειας στα αντλιοστάσια. Η αντιστάθμιση και, κατ’ επέκτασιν, η μείωση των εξόδων της επιχείρησης, αποτελεί τον πρώτο κρίκο μιας αλυσίδας που οδηγεί αναπόδραστα σε περαιτέρω μειώσεις των τελών ύδρευσης, αποδίδοντας το οικονομικό όφελος στους δημότες.

Πρέπει να τονιστεί ότι η πρόταση της ΔΕΥΑ Σικυωνίων ήταν περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά άρτια και γι’ αυτό εξασφάλισε την αδειοδότηση του έργου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου υπάρχει κορεσμός έκδοσης τέτοιων αδειών.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis