home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Παράκαμψη Δολιανών: Αναμένεται να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2022

Συζητήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για απένταξη δικαιούχων
Παναγιώτης Νίκας

Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να τελειώσει το έργο που αφορά στην παράκαμψη Δολιανών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτσι όπως διατυπώθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου. Ικανοποίηση προκύπτει από την γενικά καλή πορεία των έργων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του ΕΣΠΑ, στην οποία εντάσσεται και το εν λόγω έργο.

Προβληματισμός για ορισμένα έργα-Ζήτημα απένταξης δικαιούχων

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλούν ορισμένα έργα, με το ενδεχόμενο απένταξης κάποιων δικαιούχων έργων -δήμων ή ιδιωτών- να φαντάζει εξαιρετικά πιθανό. Για τα έργα αυτά, πριν την απένταξή τους, καλούνται σε σύσκεψη οι δικαιούχοι τους την ερχόμενη εβδομάδα στην Τρίπολη, καθώς την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει νέα φιλοσοφία στην υλοποίηση του επόμενου προγράμματος ΕΣΠΑ «στο οποίο τα έργα που θα ενταχθούν να υπακούν σε μία άλλη στρατηγική και κυρίως να έχουν πλήρεις φακέλους και ωριμότητα για να μην αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα, όπως αυτά που υπάρχουν στο πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη».

Τέλος, στη σύσκεψη της Πέμπτης συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε έργα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, σε οδικά έργα και σε έργα που αφορούν κοινωνικές δράσεις, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν, έτσι ώστε να επισπευστούν ου ρυθμοί και να περαιωθεί το αντικείμενό τους μέχρι την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis