home design 800x400
home design 1170Χ320

Αισιοδοξία από το Ναύπλιο για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ

Με μεγάλη συμμετοχή η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ναύπλιο συνεδρίαση (3)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγιναν τοποθετήσεις από τη γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αγγελική Κοντοθανάση, τη συντονίστρια της Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου Γιούλα Λαπαθώτη και το βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ναύπλιο συνεδρίαση (4)

Αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Μάρα Κουκουδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Συζητήθηκαν ζητήματα οργανωτικά και έγιναν τοποθετήσεις από νέα αλλά και παλιά στελέχη του Κινήματος ενώ εκφράστηκε η αισιοδοξία για την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ και το αίτημα για οργάνωση σε νέα βάση που να αντιστοιχεί στα προβλήματα της κοινωνίας.

rbt

Η ομιλία Πουλά

Στην ομιλία του, ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη χρονική καμπή για την χώρα σε όλους τους τομείς κυβερνητικής ευθύνης. Από τα εθνικά θέματα, την εγκληματικότητα, τα νοσηρά φαινόμενα παιδεραστίας και κακοποίησης, μέχρι την οικονομία και την ακρίβεια, οι πολίτες αισθάνονται ολοένα και πιο ανασφαλείς, χωρίς κανένα δίκτυ προστασίας.

Οι μισθοί δεν αρκούν πια για να καλύψουν τα έξοδα του μήνα, η ενεργειακή κρίση έχει ροκανίσει τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο διαρκώς πέφτει.

Παράλληλα, όλα τα κεκτημένα του κοινωνικού κράτους γκρεμίζονται, από το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέχρι τη δημόσια εκπαίδευση, από τον ΑΣΕΠ που έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα να γεμίσει το δημόσιο με μετακλητούς και συμβασιούχους, μέχρι τις ανεξάρτητες αρχές που δεν διαθέτουν τις υποδομές και τις εγγυήσεις για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον.

Στην εξωτερική πολιτική έχουμε έναν Ερντογάν που απειλεί και έχει καταστεί επικίνδυνος και για το λαό του και για τις γειτονικές χώρες.

rbt

Στον τομέα της ενέργειας η κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί διαρθρωτικές αλλαγές, που έχουμε προτείνει για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, τη στοχευμένη μείωση των φόρων κατανάλωσης και τους σοβαρούς ελέγχους, ειδικά στις αγορές με ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά όπως η αγορά ενέργειας. Η, δε, φορολόγηση των υπερκερδών του ενεργειακού κλάδου αποδείχθηκε «όνειρο θερινής νυκτός».

Οι αγρότες μας εκτός από το υπέρογκο κόστος της ενέργειας και των αγροτικών εφοδίων που καλούνται να πληρώσουν, βλέπουν και τα πορίσματα του ΕΛΓΑ να μην καλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς. Ο ΕΛΓΑ έδωσε δήθεν προκαταβολές για τις ζημιές σε μία προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι και όταν ανακοινώθηκαν τα πορίσματα οι αγρότες διαπίστωσαν ότι θα κληθούν να δώσουν πίσω αυτά τα ποσά. Οι αγρότες διαμαρτύρονται παντού σε όλη τη χώρα καθώς ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα που έχουμε μπροστά μας ανησυχούν ότι θα οδηγηθούν σε εξαθλίωση και εγκατάλειψη της υπαίθρου.

Τώρα λοιπόν που η κοινωνία και οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά, τώρα που οι μάσκες πέφτουν και που δυστυχώς αναδεικνύονται ως πολύ κρίσιμα και ζητήματα δημοκρατίας, σεβασμού ατομικών δικαιωμάτων και λειτουργίας του κράτους δικαίου, τώρα είναι η ώρα της μεγάλης πολιτικής αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα είναι η ώρα που με πανστρατιά, με όλα τα στελέχη στην πρώτη γραμμή, με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, με τεκμηριωμένες προγραμματικές προτάσεις και πολιτικές για κάθε κοινωνική κατηγορία και κάθε γεωγραφική περιοχή, με μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες η δημοκρατική παράταξη θα πρέπει να είναι πανταχού παρούσα στην κοινωνία.

Τώρα έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες να κάνουμε τη θεωρία πράξη».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis