home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πετράκος: Άμεσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η ελιά Καλαμάτας

«Εκτίθενται Περιφέρεια και Κυβέρνηση»
ελιές

Για ιστορικής σημασίας συνάντηση κάνει λόγο ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», με αφορμή τη συνάντηση συνεταιρισμών από τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αρκαδία, την Αιτωλοακαρνανία και τη Φθιώτιδα για την προστασία της «ελιάς Καλαμάτας».

Κατά τον κ. Πετράκο «η συνάντηση αυτή και η πρώτη απόφαση των εκπροσώπων των παραγωγών «ελιάς Καλαμάτας» εκθέτει ανεπανόρθωτα τους κυρίους Γεωργαντά και Μητσοτάκη, οι οποίοι έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του ΣτΕ για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μεγαλοεισαγωγέων και μεγαλοτυποποιητών βρώσιμων ελιών και προχώρησαν στη γνωστή υπουργική απόφαση Γεωργαντά, με την οποία ουσιαστικά καταργείται το ΠΟΠ «ελιά Καλαμάτας» προς όφελος των εισαγωγέων ελιών από Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο κ.λπ. Επίσης, εκθέτει και όλους όσους υποστήριξαν ή δεν πήραν θέση για την απαράδεκτη απόφαση Γεωργαντά και πρώτα απ’ όλα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα ο οποίος για να υποστηρίξει την απόφαση Μητσοτάκη εκτέθηκε ανεπανόρθωτα».

Είναι χρέος όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου να σταθούν στο πλευρό των συνεταιρισμών, καθώς και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος κατά τον κ. Πετράκο πρέπει να θέσει το ζήτημα στο Πε.Συ.Π. ώστε να ληφθεί απόφαση για τα παρακάτω:

α) να καταδικαστεί η απόφαση Γεωργαντά και να ζητηθεί η άμεση ανάκλησή της,

β) να προσφύγει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΣτΕ μαζί με τους φορείς, και

γ) να πληρώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη μελέτη επέκτασης του ΠΟΠ στη Νότια Πελοπόννησο σεβόμενος την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis