home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πρόεδρος Ραδιοταξί Ναυπλίου: «Να δοθεί βοήθεια από το κράτος. Δεν πρέπει να την πληρώσει ο πολίτης»

Δηλώσεις του Δημήτρη Γκοβάνη για την κατάσταση του κλάδου στο Ναύπλιο
Ραδιοταξί Ναυπλίου

Σαφής και συγκεκριμένος ήταν ο Πρόεδρος των Ραδιοταξί Ναυπλίου κ. Δημήτρης Γκοβάνης σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος με τις συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα και κόστη συντήρησης σε δηλώσεις του στο anagnostis.org. Υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχουν λάβει ενημέρωση για κάποια πιθανή ενίσχυσή τους από το κράτος και τόνισε ότι πρέπει «να γίνει κάτι έτσι ώστε να μην την πληρώσει ο πελάτης. Να δοθεί από το κράτος ένα επίδομα, μια βοήθεια στον ΟΑΕΕ, μια βοήθεια σε κάτι». Οι αυξήσεις είναι τεράστιες, με όλη την κοινωνία να καλείται να αντιμετωπίσει τα ίδια οικονομικά προβλήματα. Στην ίδια θέση βρίσκονται και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί Ναυπλίου που προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τους πελάτες τους από αυξήσεις στα κόμιστρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως, όπως αναφέρει ο κ. Γκοβάνης, «ο επαγγελματίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα υψηλά κόστη καυσίμων και συντήρησης, αλλά δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον κόσμο, να την πληρώσει εκείνος. Ναι, έχει ακριβύνει πολύ το καύσιμο, ναι, θα έπρεπε να παίρνουμε παραπάνω κούρσες, αλλά καταλαβαίνουμε ότι και ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα». Ο κ. Γκοβάνης τόνισε την πρόθεση των επαγγελματιών να κρατήσουν σταθερές τις τιμές, ώστε να συνεχίζουν να εξυπηρετούν τον κόσμο, και ιδιαίτερα τους ντόπιους και τους συνταξιούχους που αποτελούν μία σταθερή πελατεία για τους οδηγούς του Ναυπλίου.

Με τους περισσότερους οδηγούς να αναγκάζονται να ασχολούνται και με άλλες εργασίες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, η ανάγκη για τη στήριξή τους είναι επιτακτική. Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια που αναλαμβάνουν είναι κυρίως σχολικά και τοπικά δρομολόγια, με ένα ποσοστό αυτών να προέρχονται από διοργανώσεις συνεδρίων στην περιοχή, μετακινήσεις των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και κυρίως, από τις κρουαζιέρες που επισκέπτονται το Ναύπλιο.

Αν και η φετινή κίνηση στις κρουαζιέρες είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, η κατάσταση δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα ετών προ της υγειονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει ο κ. Γκοβάνης «ύστερα από πού περάσαμε μετά από 2-3 χρόνια, σιγά σιγά ο κλάδος πηγαίνει να πάρει τα πάνω του. Εμείς εδώ στην περιοχή δουλεύουμε κυρίως σεζόν, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε είναι και η περίοδος με τα κρουαζιερόπλοια. Κι εκείνα όμως φέτος είναι πεσμένα. Κάποια που έρχονταν με 2.000 κόσμο ήρθαν με 700 άτομα. Άλλα που ήταν με 500-700 άτομα, ήρθαν με 150. Δεν έχει πάρει ακόμα εμπρός η κρουαζιέρα γιατί ο κόσμος φοβόταν, και το άφησε για μια ακόμα χρονιά».

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει αισιοδοξία για κίνηση του κοινού και μέσα στο φθινόπωρο, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία κρατήσεων, αναμένεται να υπάρχει υψηλή πληρότητα σε πανσιόν και ξενοδοχεία του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής. Κάτι τέτοιο θα προσφέρει μια ανάσα στον κλάδο που έρχεται να αντιμετωπίσει νέες αυξήσεις μέσα στον χειμώνα. Στήριγμα κατά τον χειμώνα θα είναι και πάλι ο ντόπιος πληθυσμός, με τους οδηγούς να είναι έτοιμοι να τους εξυπηρετήσουν και να φροντίσουν να τους μετακινούν με την ίδια ποιότητα υπηρεσιών στις ίδιες τιμές, παρά τις όποιες δυσκολίες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis