home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Δικαίωμα στην άμβλωση: Εκδήλωση από τη Διεθνή Αμνηστία

Καμία οπισθοχώρηση στο αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών
Δικαίωμα στην άμβλωση διεθνής αμνηστία

Εκδήλωση με θέμα «Δικαίωμα στην άμβλωση: Από την Αμερική έως την Ευρώπη βάζουμε φρένο στην οπισθοχώρηση» διοργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μετά από τις αποφάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πολωνία, σχετικά με την πλήρη σχεδόν απαγόρευση των αμβλώσεων, κρίνεται αναγκαία η κινητοποίηση όλων ώστε να υπάρχει η προστασία του δικαιώματος στην άμβλωση για κάθε γυναίκα. Θα συζητηθούν οι επιπτώσεις αυτών των αποφάσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά τα χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, ενώ θα μελετηθούν τρόποι δράσεις ώστε να προστατευθούν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα όλων.

Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν οι Mikołaj Czerwiński, επικεφαλής Εκστρατειών και ειδικός σε θέματα Συνηγορίας από τη Διεθνή Αμνηστία Πολωνίας, Tarah Demant, διευθύντρια Προγραμμάτων, Συνηγορίας και Κυβερνητικών Υποθέσεων από τη Διεθνή Αμνηστία ΗΠA, Μαρία Στρατηγάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής – Εργαστήριο Σπουδών Φύλου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την παρέμβαση της Γλυκερίας Αράπη, διευθύντριας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το συντονισμό θα αναλάβει η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (The Manifold).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis