home design 800x400
home design 1170Χ320

Προστάτευαν την περιουσία του κοσμάκη από πλειστηριασμούς και βρίσκονται κατηγορούμενοι (video)

Ζητείται η αθώωση των 18 αγωνιστών
Δίκη πλειστηριασμοί Ναύπλιο

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη 18 συμπολιτών μας που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Άργος το 2017.

Κατά την διάρκεια των μνημονίων βγήκαν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα μεταξύ των οποίων ακόμα και πρώτες κατοικίες ανθρώπων που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που προκάλεσε η κρίση και η λιτότητα των μνημονίων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμα συμπαράστασής του προς τους κατηγορούμενους το Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας «σήμερα η κατάσταση δεν είναι καλύτερη: Ο πτωχευτικός νόμος 4738/20 της ΝΔ αίρει ακόμα περισσότερο την προστασία της λαϊκής κατοικίας προς όφελος των τραπεζών ενώ 10.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου (που σύμφωνα με την ΑΑΔΕ  χρωστούν πάνω από 90 δις) χαίρουν της προστασίας της κυβέρνησης της ΝΔ που προκλητικά έχει παύσει κάθε καταναγκαστική εκτέλεση εις βάρος τους. (…)

Το μαζικό κίνημα που αναπτύχθηκε μπόρεσε πολλές φορές με τις κινητοποιήσεις του να ματαιώσει πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας. Οφείλουμε σήμερα να ξαναπιάσουμε το νήμα αυτών των αγώνων κάνοντας ξεκάθαρο ότι όσοι παλεύουν για την προστασία της περιουσίας του λαού δεν είναι μόνοι τους».

Λόγω λάθος κλήτευσης, η δικογραφία επεστράφη στον Εισαγγελέα. Από νομικούς κύκλους εκφράζεται πλέον η άποψη, ότι παρεγράφει το κατηγορητήριο, αφού έχουν περάσει πάνω από 5 χρόνια.

Σε αντίθεση με την πρώτη δίκη των 18, η δίκη των τριων για αντίστοιχες κατηγορίες αναβλήθηκε για τις 10 Μαρτίου λόγω μη παρουσίας στο δικαστήριο των δύο βασικών μαρτύρων κατηγορίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis