Home design

Κ. Μάκαρης: Η εκπαιδευτική προσπάθεια δεν αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Κωστούρου

Η Παγκόσμια Ημέρα εκπαιδευτικών και η κατάσταση στα σχολεία του δήμου Ναυπλιέων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών που γιορτάζεται σήμερα 5 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κώστας Μάκαρης κάνει μία σύντομη αναφορά στην κατάσταση που -κατά την άποψή του- επικρατεί σε κάποια από τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων, υπογραμμίζοντας πως «η εκπαιδευτική προσπάθεια δεν αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής Κωστούρου».

Όπως σημειώνει ο κος Μάκαρης:

«Ζητάμε από τους Εκπαιδευτικούς προσπάθεια, πίστη και πείσμα, για να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στον ρόλο που τους ανέθεσε η Πολιτεία και στις προσδοκίες όλων μας.

Στις μικρές κοινωνίες των Δήμων, επιβάλλεται οι Δημοτικές αρχές να τους ανταποδίδουμε, δείχνοντας ανάλογο σεβασμό, εμπιστοσύνη και υποστήριξη με τρόπο που να τους ενθαρρύνει.

Το όραμα των εκπαιδευτικών για ποιοτική, ισότιμη και προσβάσιμη εκπαίδευση πρέπει να είναι και δικό μας όραμα.

Ντροπιαστικές καταστάσεις, όπως αυτή του Δημοτικού σχολείου στο Νέο Βυζάντιο Ναυπλίου, πρέπει να εκλείψουν. Απαράδεκτες καταστάσεις όπως η καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας πρωτοβάθμιων μονάδων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές.

Δέσμευσή μας είναι ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα τους περιβάλλει με εμπιστοσύνη και θα τους παρέχει κατά προτεραιότητα όλα τα μέσα και την ηθική στήριξη για να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στον κρίσιμο ρόλο διαμόρφωσης και μόρφωσης των παιδιών μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Σχόλια

Exit mobile version