home design 800x400

Γιάννης Γκιόλας: Εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι

Τι συζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας με συνταξιούχους της περιοχής

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, με τους συνταξιούχους να εκφράζουν τα αιτήματά τους στον βουλευτή. Ο κ. Γκιόλας υπενθύμισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων, αλλά και την 13η σύνταξη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να καταφύγουν στα δικαστήρια, δικαιώνοντας τώρα μερικώς μόνο εκείνους που προσέφυγαν τελικώς σε αυτά.

Αναλυτικά περί όσων συζητήθηκαν:

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ»

Τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα επισκέφθηκε χτες Τρίτη 4 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων και εξέθεσε μέσα σε ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους, κυρίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις .

Ο βουλευτής Αργολίδας υπενθύμισε τις εξαγγελίες που έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην  ΔΕΘ  όπου τόνισε  ξεκάθαρα ότι τα αναδρομικά στους συνταξιούχους θα καταβληθούν όλα χωρίς περικοπές ενώ θα δοθεί επιτέλους και η 13η σύνταξη, η οποία κόπηκε απροκάλυπτα και χωρίς να αντικατασταθεί από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα, καυτηρίασε τη συμπεριφορά των Κυβερνώντων που εξαπάτησαν τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να καταφύγουν στα δικαστήρια, δικαιώνοντας τώρα, μερικώς μόνο εκείνους που προσέφυγαν σ’ αυτά!

Ο Γιάννης Γκιόλας ενημερώθηκε και για άλλα αιτήματα των συνταξιούχων τα οποία χαρακτήρισε «απόλυτα δίκαια» δεσμευόμενος μάλιστα να αναλάβει εκ νέου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τους άλλους βουλευτές του κόμματός του κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες  για την  παράνομη παρακράτηση  και μη  απόδοση στις Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων της προαιρετικής εισφοράς των 0,20 ευρώ για τα έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022. Ακόμη, για την κάλυψη των εισοδηματικών απωλειών από την ακρίβεια, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την απόφαση Τσακλόγλου που εξανεμίζει σχεδόν τις συντάξεις χηρείας, τη δίκαιη φορολόγηση των εισοδημάτων όσων συνταξιούχων εργάζονται και την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, παρά το γεγονός ότι χαρίστηκε σε ιδιωτικές εταιρίες, όπως άλλα βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Τέλος, συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών και για το θέμα της επικουρικής σύνταξης, η οποία βαίνει συνεχώς μειούμενη με κίνδυνο να ελαχιστοποιηθεί και για το θέμα της απαράδεκτα υψηλής φορολόγησης των συνταξιούχων, κυρίως των αναδρομικών από καθυστερήσεις απονομής συντάξεων και υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων».

Σχόλια

Exit mobile version