home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΕκδηλώσειςFeatured

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 14-16 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και events

Ο προορισμός Ερμιονίδα, παρότι ξακουστός για τις φυσικές ομορφιές και τις τουριστικές υποδομές του, εδώ και κάποια χρόνια μπορεί να καυχιέται για την αίγλη του σε ένα πεδίο λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του: την αναρρίχηση βράχου.

Με πρωτεργάτες Άγγλους και Γερμανούς λάτρεις του αθλήματος της αναρρίχησης και της περιοχής, Jim Titt, Inge Zaczek, Hans Wenninger, και συνεχιστές την τοπική κοινότητα του Climb Ermionida και τα μέλη του Εθνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης, στην περιοχή της Ερμιονίδας έχουν αναπτυχθεί –και συνεχώς αναπτύσσονται και συντηρούνται– σπορ αναρριχητικά πεδία αντάξια των υπόλοιπων θελγήτρων της περιοχής: τα βράχια στο μοναδικό φαράγγι του Καταφυκίου και στο ολοκαίνουργιο πεδίο του Πετρογέρακα, του Κάστρου Θερμησίας και των Διδύμων φιλοδοξούν να υποδεχθούν επισκέπτες και να καθιερώσουν την περιοχή ως αξιόλογο αναρριχητικό προορισμό της Πελοποννήσου, που θα προσφέρει στον αναρριχητή ένα πολυσυλλεκτικό πακέτο δραστηριοτήτων, αξιοθέατων και διαμονής.

1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας

Στα πλαίσια αυτά η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος με την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας και του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, ανακοινώνει το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας, στις 14-16 Οκτωβρίου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Δήμο Ερμιονίδας.

Το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και events, όπως αναρριχητικούς διαγωνισμούς, bouldering, εργαστήρια, πεζοπορίες, yoga, slackline, ομιλίες, προβολή ταινίες, BBQ, μουσική και –φυσικά– άφθονη αναρρίχηση, ιδίως στα πεδία του Καταφυκίου, Πετρογέρακα και Κάστρου Θερμησίας, που είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τον κύριο όγκο των επισκεπτών.

«Προωθούμε τα outdoor activities πάντα με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των χειμερινών προορισμών του Δήμου Ερμιονίδας», επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου.


Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button