home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Τι συζήτησε ο Γιάννης Γκιόλας με συνταξιούχους από το Άργος

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους - Μυκηνών, έγινε συνάντηση με τον Bουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους – Μυκηνών, έγινε συνάντηση με τον Βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα στο Ναύπλιο στο γραφείο του, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους Μυκηνών. H  συνάντηση έγινε σε φιλόξενο, ευχάριστο, φιλικό και συναινετικό κλίμα.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου τέθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους με βάση το υπόμνημα που είχε αποστείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία  Πολιτικών Συνταξιούχων στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τις εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.). 

Ο κ. Γκιόλας κατανόησε το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δήμου Άργους -Μυκηνών και δεσμεύτηκε να αναλάβει εκ νέου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τους άλλους βουλευτές του κόμματός του κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την παράνομη παρακράτηση και μη απόδοση στις Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων της προαιρετικής εισφοράς των 0,20 ευρώ για τα έτη 2018, 2019, 2020, 2021 και 2022.

Συμφώνησε ότι οι εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού δεν καλύπτουν τις εισοδηματικές απώλειες των συνταξιούχων και πρέπει να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους συνταξιούχους που να αντιμετωπίζουν την ακρίβεια. Η προσωπική διαφορά ήρθε η ώρα να καταργηθεί και να ενσωματωθεί στην εθνική σύνταξη, να εξισωθούν οι συντάξεις όσων έχουν τον ίδιο εργασιακό – ασφαλιστικό βίο, να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους και οι μόνο σε όσους θα δικαιωθούν δικαστικά, τα παρανόμως παρακρατηθέντα του 11μηνου 2015-2016 (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας, κρατήσεις επικουρικών). Επίσης  να επιστραφούν τα μέχρι το 2018 παρακρατηθέντα ποσά της ΕΑΣ και να ανακληθεί η απαράδεκτη υπουργική απόφαση του κ. Τσακλόγλου που καθιστά τις συντάξεις χηρείας στους επιζώντες συνταξιούχους συζύγους φιλοδώρημα.

Το επιπλέον της σύνταξης εισόδημα συνταξιούχων που εργάζονται, να φορολογείται ξεχωριστά και με δίκαιο τρόπο και όχι να περικόπτεται η κύρια σύνταξη.

Συμφώνησε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων και ότι οι συντάξεις απονέμονται με προσωρινό τρόπο και όχι για το σύνολο των συντάξιμων χρόνων, ειδικά όταν υπάρχουν ασφαλιστικές εισφορές σε περισσότερους ασφαλιστικούς φορείς, και υπάρχει σωρεία λαθών σε βάρος των συνταξιούχων οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν στον κόπο και τα έξοδα της ένστασης για την επανεξέταση των συνταξιοδοτικών τους πράξεων. Ο περιορισμός του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων θεωρεί ότι είναι πλασματικός και ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα αφού οι συντάξεις δεν εκδίδονται ολοκληρωμένες. Ο υπολογισμός και η έκδοση των συντάξεων να γίνεται από τον ΕΦΚΑ και όχι από τις παχυλά αμοιβόμενες ιδιωτικές εταιρείες, στα μη αποδεκτά πλαίσια μιας γενικότερης ιδιωτικοποίησης βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Στο θέμα των επικουρικών συντάξεων συμφώνησε ότι πράγματι οι παλαιοί συνταξιούχοι σε λίγα χρόνια θα έχουν πρόβλημα με το μέγεθος της επικουρικής τους σύνταξης, η οποία θα ελαχιστοποιηθεί. Η φορολόγηση των συνταξιούχων παραδέχτηκε ότι είναι υψηλή, ειδικά δε όταν πρόκειται για φορολόγηση αναδρομικών από καθυστερήσεις απονομής συντάξεων και υποβολή τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button