home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Όχι στα ρουσφέτια από Ορφανό

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός παρουσίασε τον συνδυασμό του «Όραμα Δημιουργίας» και ανακοίνωσε τους 14 πρώτους υποψήφιους.

Περίπου τρεις μήνες μετά την ανακοίνωσή του ότι προτίθεται να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου Ναυπλιέων, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός παρουσίασε το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού του, σε εκδήλωση που έγινε σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και αφορούσε εκπροσώπους των ΜΜΕ, λέγοντας όχι στα ρουσφέτια. Επίσης ανακοίνωσε τους 14 πρώτους υποψηφίους του.

«Όραμα Δημιουργίας» θα είναι το όνομα του νέου συνδυασμού στον οποίο ηγείται ο Δημήτρης Ορφανός, με έμβλημα τα αρχικά γράμματα Ο.Δ., συνοδευόμενα από το άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια που βρίσκεται στο Ναύπλιο.

orama dimiourgias

Ο κ. Ορφανός που μπαίνει για πρώτη φορά σε ανάλογη εκλογική διαδικασία, είπε πως θέλει μία δημοτική αρχή σεμνή, χωρίς ρουσφέτια και ανταλλάγματα. Δήλωσε πως επιθυμεί να δώσει μία νέα πνοή στο Δήμο Ναυπλιέων, κάνοντας λόγο για μία «κουρασμένη δημοτική αρχή», αναφερόμενος στην παράταξη Κωστούρου.

Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, οι πόλεις και τα χωριά του δήμου βιώνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων τάχθηκε επίσης κατά των απευθείας αναθέσεων, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει «αλλάξουμε το γκρίζο τοπίο».

Στόχος του να εκφράσει το νέο και το άφθαρτο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Ναυπλιέων. «Να πάμε το δήμο εκεί που του αξίζει», τόνισε.

Ορφανός παρουσίαση Δήμος Ναυπλιέων (2)
Παρουσίαση Ορφανός υποψήφιοι Ναύπλιο (1)

Οι πρώτοι υποψήφιοι

Ο Δημήτρης Ορφανός έχει θέσει ως στόχο να παρατάξει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με ικανά άτομα που θα προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Στα πλαίσια αυτά παρουσίασε τους πρώτους 14 υποψήφιους του συνδυασμού του, οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Γιάννης Γαλανόπουλος
  • Χρήστος Γκούμας
  • Κυριάκος Δεσύλας
  • Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος
  • Σοφία Ξύδη Πιτσάκη
  • Δημήτρης Καραμάνος
  • Γιώργος Καρμανιόλας
  • Αθανάσιος Κολιάτσης
  • Ευάγγελος Λαμπρόπουλος
  • Αγγελική Άντζυ Παναγιωτακοπούλου
  • Μιχάλης Ταμπάκης
  • Ιωάννα Τόμπρα
  • Ραφαήλ Τριανταφύλλου
  • Σωτήριος Σωτηρόπουλος
Παρουσίαση Ορφανός υποψήφιοι Ναύπλιο (3)
Παρουσίαση Ορφανός υποψήφιοι Ναύπλιο (4)
Παρουσίαση Ορφανός υποψήφιοι Ναύπλιο (2)

Η ομιλία του Δημήτρη Ορφανού

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Δημήτρης Ορφανός αναφέρθηκε στις αρχές που διέπουν τον συνδυασμό του και έθεσε τις πρώτες βάσεις του προγράμματός και του οράματός του:

«Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ΄ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»!

Καλησπέρα σας

Σας καλωσορίζω στην σημερινή πρώτη μας συνάντηση στα πλαίσια της ανακοίνωσης της επίσημης υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Ναυπλιέων, του ονόματος και του εμβλήματος του Συνδυασμού καθώς και μέρος  συνεργατών και υποψηφίων που πλαισιώνουν την προσπάθεια μας αυτή και σας ευχαριστώ που τιμήσατε με την παρουσία σας το κάλεσμα του συνδυασμού μας.

Η καθημερινή ανταπόκριση και ενθάρρυνση, όλο και περισσότερων δημοτών, μετά την αρχική ανακοίνωση πριν από τρεις μήνες, της πρόθεσης να διεκδικήσω στις επόμενες εκλογές του Οκτωβρίου 2023 τη Δημαρχία και της συγκρότησης συνδυασμού,  δυναμώνει συνεχώς την προσπάθειά μας:

  • για να αλλάξουμε την πόλη μας, το Δήμο μας.
  • για να ανατρέψουμε τα στερεότυπα και τα κατεστημένα του παρελθόντος

Κάνουμε την υπέρβαση και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Ενώσαμε και ενώνουμε πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικές διαδρομές, πολίτες που μέχρι χθες τους χώριζαν κομματικές διαχωριστικές γραμμές. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το μέλλον είναι εδώ.

Ο Δήμος  χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Δεν αντιμετωπίζονται με προσωπικές στρατηγικές.

Θέλουμε νέους, ικανούς και άφθαρτους, με νέα οράματα, με δημιουργικότητα και διάθεση να προσφέρουν έργο στην πόλη. Έντιμους και αποτελεσματικούς, που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες λύσεις.

Όραμά μας  είναι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας  σε έναν   σύγχρονο, βιώσιμο και  με υψηλού επιπέδου παροχές προς τους πολίτες του.

Όραμά μας να αλλάξουμε το Γκρίζο Τοπίο και να δώσουμε  χρώμα και ζωντάνια στην πόλη μας, με μια νέα Δημοτική Αρχή, ηθική, έντιμη, αξιόπιστη, ικανή, και αποτελεσματική.

Μια Δημοτική Αρχή που θα βρίσκεται δίπλα στους Πολίτες και τα προβλήματά τους. Θα τους νοιάζεται και θα εξασφαλίζει καθημερινά τις προϋποθέσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους.

Μια Δημοτική Αρχή, για την οποία θα είναι υπερήφανοι οι Δημότες.

Βάζουμε τέλος στους παλαιοκομματικούς πειραματισμούς εκείνων που έμαθαν να διοικούν την πόλη με γνώμονα την εξυπηρέτηση κομματικών και προσωπικών μηχανισμών και συμφερόντων.

Ο συνδυασμός μας αποτελεί την εγγύηση για μια νέα δημιουργική πορεία, για σύγχρονες, ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Πιστεύουμε βαθιά και με απόλυτη ειλικρίνεια στην ανάγκη της συλλογικής δράσης και της ισότιμης συμμετοχής σε ένα ευρύ, ενωτικό Δημοκρατικό ψηφοδέλτιο και καταργούμε το απαράδεκτο διχαστικό οι «δικοί μας και οι άλλοι».

Τα τελευταία χρόνια η πόλη του Ναυπλίου αλλά και οι Δημοτικές Ενότητες που τον απαρτίζουν (Μιδέα, Ασίνη και Ν. Τίρυνθα) βρίσκονται  σε φθίνουσα πορεία, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, βιώνουν αδιαφορία και εγκατάλειψη. Αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει και μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 να γυρίσουμε σελίδα, κοιτάζοντας στο μέλλον και όχι ξανά στο παρελθόν.

Πράττουμε το αυτονόητο: Ανοίγουμε νέους δημοκρατικούς ορίζοντες για την πόλη. Ξεκινάμε τη νέα πορεία, μαζί με την τοπική κοινωνία, σε μια συμμετοχική διαδικασία, με κοινούς στόχους και επιδιώξεις.

Η προσπάθειά μας έρχεται σε ρήξη με παλαιοκομματικούς τρόπους άσκησης της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Βάλαμε πάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου μας  και γι’ αυτό το ψηφοδέλτιο μας συσπειρώνει στελέχη από ευρύτερες ιδεολογικές αφετηρίες, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη. Μόνη επιθυμία μας το μέλλον του τόπου που μεγαλώσαμε και αγαπάμε.

Προχωρήσαμε και θα προχωρήσουμε σε ευρύτερες συνεργασίες:

  • Γιατί πιστεύουμε στο μέλλον και την πρόοδο του Δήμου Ναυπλιέων και όλων των δημοτών.
  • Γιατί θέλουμε το όραμά μας να αγκαλιαστεί έμπρακτα από ομάδες πολιτών με τη συμμετοχή τους.
  • Γιατί η εποχή μας επιβάλλει υπερβάσεις και συγκλίσεις.
  • Γιατί θέλουμε και την εμπειρία αυτοδιοικητικών παραγόντων με ιστορία, ήθος και εντιμότητα.
  • Γιατί προχωράμε με ολοκληρωμένο τεκμηριωμένο πρόγραμμα το οποίο είναι πλήρως αποδεκτό από όλους όσοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση της πόλης.
  • Γιατί ο δικός μας συνδυασμός είναι κάτι το καινούριο και το άφθαρτο και οι συνεργασίες λειτουργούν προσθετικά στο βασικό κορμό του.
  • Γιατί η πολυσυλλεκτικότητα, αλλά και η σύνθεση απόψεων αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό μας, που συντελεί στην επίτευξη του μοναδικού μας στόχου:

Να  πάει ο Δήμος μας μπροστά.

Έχουμε ένα όραμα: Να δημιουργήσουμε το Δήμο Ναυπλιέων  της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Της ασφάλειας, των λειτουργικών υποδομών κυρίως της παιδείας  της πολιτιστικής αναβάθμισης, του αθλητισμού, των νέων ανθρώπων, των περιβαλλοντικών και οικολογικών κατακτήσεων, της καινοτομίας και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε, ο  δημοτικός μας συνδυασμός που από σήμερα λαμβάνει «σάρκα και οστά» θα έχει  το όνομα «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Για να φτάσουμε στο προορισμό μας, στους στόχους μας, πρέπει όλοι μας να έχουμε όραμα. Αυτό το «φως», η πηγή έμπνευσης θα μας οδηγήσει σε σωστές επιλογές, κοινές προσπάθειες, θέσπιση νέων κανόνων, έλεγχο αποτελεσμάτων και επαναπροσδιορισμό στόχων. Με αγώνα και πίστη έχουν κερδίσει οι προηγούμενες γενιές πολλά. Το ξέρουμε όλοι αυτό. Θα το πράξουμε κι εμείς. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε πολλά με αγώνα και πίστη.

Έμβλημά μας είναι τα αρχικά της δημοτικής μας παράταξης και η φιγούρα του πρώτου κυβερνήτη του Νέου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος συμβολίζει  για όλους τους Έλληνες  μία  επίμονη προσπάθεια  να αποκτήσει η Ελλάδα ένα οργανωμένο σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος και ειδικότερα για την πόλη του Ναυπλίου  με την οποία είναι ταυτισμένος, συμβολίζει  τις βασικές του  προτεραιότητες που  ήταν η συγκρότηση μηχανισμών και θεσμών δικαιοσύνης, εκπαίδευσης, πρόνοιας.

Το ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι και εγώ προσωπικά, θα αγωνιστούμε για να πάμε τον Δήμο μας εκεί που του αξίζει.

Ενώνουμε το κοινό μας όραμα, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για την πόλη που ζούμε και πορευόμαστε σε ένα κοινό βηματισμό, χωρίς πολιτικά και ιδεολογικά στερεότυπα.

Έχουμε ένα όραμα:

Να μπορεί ο μαθητής να βιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχουμε ένα όραμα:

Να έχει ο ηλικιωμένος μηχανισμούς και χώρους φροντίδας.

Έχουμε ένα όραμα:

Να μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που χρειάζεται.

Έχουμε ένα όραμα:

Να ζωντανέψει η τοπική αγορά.

Έχουμε ένα όραμα:

Να μπορούμε βγαίνουμε την Κυριακή όλοι βόλτα με τα ποδήλατα και τα παιδιά μας σε ένα Δήμο Ναυπλιέων,  ζωντανό, καθαρό και ευχάριστο.

Έχουμε ένα όραμα:

Να κάνουμε το Δήμο μας φιλικό για τους Δημότες και τον κάθε Δημότη περήφανο για τον τόπο του.

Έχουμε ένα όραμα:

Σε όλους τους τομείς, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τις Τέχνες, σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, ο Δήμος μας να γίνει πρωταγωνιστής.

Έχουμε ένα όραμα:

Να αναδείξουμε μεθοδικά τα Τουριστικά και παραγωγικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας.

Έχουμε ένα όραμα:

Να θεμελιώσουμε τον Δήμο μας πάνω στην αξιοκρατία και στην ανανέωση και όχι στην ανακύκλωση προσώπων και μηχανισμών, που θέλουν να διοικούν το Δήμο από το προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Αυτή πρέπει να είναι και η στάση μας. Να ενεργούμε και όχι απλά να αντιδρούμε. Μόνο μέσα από σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια, με ενεργητικότητα και θάρρος μπορούμε να προχωρήσουμε. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε διαρκώς και να πράττουμε αναλόγως κάθε ώρα και στιγμή, χωρίς μεμψιμοιρίες και απάθειες.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι σεμνή, χωρίς αλαζονεία, να ακούει το Δημότη και να λύνει το πρόβλημα του, στα πλαίσια της νομιμότητας και της ηθικής, χωρίς ανταλλάγματα, η εξυπηρέτηση του Δημότη είναι υποχρέωση του Δήμου, δεν είναι ρουσφέτι.

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να σέβεται το Δημοτικό χρήμα, η αλόγιστη σπατάλη, οι απευθείας αναθέσεις που ευνοούν κάποιους και ζημιώνουν το σύνολο, θα γίνονται με τρόπο διάφανο και δίκαιο.

Ο προγραμματισμός των απαιτούμενων έργων, μετά από διάλογο και προτάσεις από τους Δημότες, μπαίνουν προτεραιότητες στις πραγματικές ανάγκες και στόχευση για το μέλλον κάθε περιοχής του Δήμου μας.

Αφήνουμε πίσω το τελματωμένο χθες του Δήμου Ναυπλιέων, το κουρασμένο, φθαρμένο, ανίκανο να ξεφύγει από τη στασιμότητα και τις πελατειακές σχέσεις που δημιούργησε.

Το αύριο θα είναι διαφορετικό, γιατί εμείς είμαστε διαφορετικοί, γιατί ερχόμαστε να δώσουμε νέα πνοή και άλλη νοοτροπία διοίκησης στο Δήμο μας.

Έχουμε ένα όραμα που θέλουμε να γίνει και δικό σας όραμα. Με τη δική σας ψήφο, με τη δική σας συμμετοχή, δώστε μας τη δύναμη να κάνουμε το όραμα αυτό πραγματικότητα. Δώστε μας τη δύναμη να αλλάξουμε τον Δήμο Ναυπλιέων.

Μαζί θα προχωρήσουμε, μαζί θα το δημιουργήσουμε, μαζί θα το πετύχουμε.

Σας ευχαριστώ»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Ένα σχόλιο

  1. Μετά από αυτή την αρχική σας διακήρυξη αρχών φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν και οι θέσεις σας για την αντιμετώπιση των παλαιών μεν αλλά άμεσων προβλημάτων του Ναυπλίου, τα οποία φαντάζομαι γνωρίζετε και εσείς και οι συνεργάτες σας.
    Οι δημότες, μελλοντικοί εκλογείς σας, θα πρέπει να μάθουν πώς σχεδιάζετε να αντιμετωπίσετε αυτά τα μείζονα για την πόλη μας θέματα.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button