home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑθλητισμόςΛακωνία

Camille Herron: Το απρόοπτο που εκνεύρισε τη σπουδαία Αμερικανίδα δρομέα στο Σπάρταθλον

Σταμάτησε άδοξα ο δρόμος της προς τη Σπάρτη

Η Αμερικανίδα Camille Herron είναι μια σπουδαία δρομέας υπερμαραθωνίου. Είναι η πρώτη και μοναδική αθλήτρια που κέρδισε και τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα 50K, 100K και 24 ωρών της Διεθνούς Ένωσης Ultrarunners ενώ φέτος επέλεξε να αγωνιστεί στο επετειακό 40ο Σπάρταθλον. Ένα απρόοπτο όμως την έκανε να εγκαταλείψει την προσπάθειά της.

H 41χρονη αθλήτρια της HOKA έφτασε στην Αθήνα από τις αρχές της εβδομάδας, με αρκετό ενθουσιασμό για την πρώτη της συμμετοχή στον ιστορικό αγώνα υπεραπόστασης από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Πρώτη μέχρι τον Ισθμό

Με τον ίδιο ενθουσιασμό και “έτοιμη να πετάξει” (#FlyCamille) ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής (30/9) τον αγώνα της, ανάμεσα στους 388 δρομείς που στάθηκαν στην εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η Αμερικανίδα κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες αθλήτριες στα πρώτα χιλιόμετρα της διαδρομής και, μάλιστα, την είδαμε να περνάει πρώτη γυναίκα στον Ισθμό και στην πρώτη 10άδα της γενικής κατάταξης!

Το απρόοπτο

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως θα το περίμενε, και σίγουρα όχι όπως τα είχε σχεδιάσει στο απαιτητικό πλάνο της για το Σπάρταθλον. Τελικά, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά της εξαιτίας ενός άσχημου περιστατικού, συχνό μεν στους ελληνικούς δρόμους…

Όπως δημοσίευσε και η ίδια στην προσωπική της σελίδα σταμάτησε περίπου στο 93ο χιλιόμετρο αναφέροντας: «Ευτυχώς, είμαι σωματικά καλά. Παραλίγο να με χτυπήσει ένα Sprinter Van που έκανε μια στροφή και κόντεψε να με παρασύρει. Ταράχτηκα τόσο πολύ από το γεγονός αυτό που δεν μπορούσα να απολαύσω τον αγώνα μου μετά. Είμαι εκνευρισμένη από αυτή την εμπειρία. Θα κάνω ένα διάλειμμα και θα απολαύσω μερικές ακόμη μέρες στην Ελλάδα…» συμπλήρωσε η Καμίλ, κλείνοντας άδοξα την αγωνιστική της δοκιμασία στην Ελλάδα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button