home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Πρωτότυπο καλούπι πολεμικού σκάφους έκανε φτερά από ναυπηγείο της Αργολίδας

Έκλεψαν καλούπια σκαφών και αλουμίνια από το εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο του αείμνηστου Αννίβα Αρτέμη στην Ερμιόνη.

Άγνωστοι εισέβαλλαν στο εγκαταλελειμμένο ναυπηγείο του αείμνηστου Αννίβα Αρτέμη στην Ερμιόνη και έκλεψαν καλούπια ενός πολεμικού σκάφους και άλλων.

Τα Hannibal αποτελούν σημείο αναφοράς των ελληνικών ταχύπλοων σκαφών καθώς έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη θάλασσα. Ο δημιουργός, Αννίβας Αρτέμης απεβίωσε πριν από έναν περίπου χρόνο (Σεπτεμβρίου 2011) στα 87 του χρόνια, αλλά άφησε πίσω του μία μεγάλη ιστορία που θα συνεχίσει όσο υπάρχουν ρομαντικοί του υγρού στοιχείου, όπως ήταν άλλωστε και ο ίδιος.

Πριν από μερικά χρόνια (το 2017) και με αφορμή την προκήρυξη ενός διαγωνισμού του Πολεμικού Ναυτικού, η Hannibal παρουσίασε ένα πρωτότυπο ταχύπλοο (σε κλίμακα 1 προς 10). Το συγκεκριμένο ήταν αόρατο από τον εχθρό, είχε πολλές δυνατότητες, ενώ χαρακτηριστικό του ήταν, εκτός από την σχεδίαση, ο τρόπος που ήταν κρυμμένα τα όπλα αλλά και ο τρόπος που μπορούσαν να κάνουν σε νησί απόβαση οι κομάντο.

Σύμφωνα με τον Αννίβα Αρτέμη ήταν ένα σκάφος μεγαλύτερο των 20 μέτρων με δυνατότητα τελικής ταχύτητας τους 60 κόμβους (1 κόμβος = 1,852 χλμ.).

Καλούπι πολεμικού σκάφους Ερμιόνη 2
Φώτο: fb (Hannibal Boats – R)

Έκλεψαν και άλλο υλικό

Τα σχέδια του συγκεκριμένου σκάφους όπως και τα καλούπια που είχε κατασκευάσει εκλάπησαν πριν από λίγες ημέρες στο εγκαταλειμμένο ναυπηγείο του που βρίσκεται λίγο έξω από την Ερμιόνη.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι τα καλούπια του πολεμικού & του 12μετρου μοντέλου κλάπηκαν από το ναυπηγείο. Όπως επίσης και όλα τα αλουμίνια», ανάφερε χαρακτηριστικά η σελίδα Hannibal Boats – R, την οποία έχουν φτιάξει ιδιοκτήτες σκαφών Hannibal, με πάθος όχι μόνο για το προϊόν αλλά και για τον ίδιο τον Αννίβα.

Έχουν ξανακλέψει υλικό

Η κλοπή των συγκεκριμένων καλουπιών και ιδίως του πολεμικού σκάφους γεννά ερωτηματικά καθώς είναι και μία ιστορία που επαναλαμβάνεται και είχε συμβεί στο παρελθόν.

Όπως ο ίδιος ο Αννίβας έχει αποκαλύψει παλαιότερα είχαν κλέψει υλικό που αφορούσε κατευθυνόμενο βλήμα που είχε κατασκευάσει ο πατέρας του Ευάγγελος Αννίβας.

Τόσα Hannibal έχουν κατασκευαστεί

Όσον αφορά την Hannibal, τα σκάφη που έχουν φτιαχτεί από το ελληνικό ναυπηγείο κυμαίνονται μεταξύ 250-300 μονάδων με διαστάσεις από 3,15 έως 10 μέτρα, με τις περισσότερες πωλήσεις να έχει η έκδοση των 4,55 μέτρων.

newsauto.gr (Βασίλης Σαρημπαλίδης)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button