home design 800x400
home design 1170Χ320

Προσπάθειες για αποζημιώσεις των αγροτών πριν τα Χριστούγεννα

Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οι εκτιμήσεις από τις ΔΑΟΚ
Περιφέρεια ΕΛΓΑ

Προσπάθειες καταβάλλονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταβληθούν όσο γίνεται συντομότερα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς της Περιφέρειας. Αναμένεται η καταβολή των αποζημιώσεων να γίνει το πρώτο ή, το αργότερο, το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συζητήθηκαν σε συσκέψεις που έγιναν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε Καλαμάτα, Τρίπολη και Κόρινθο, με την παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα (σε Καλαμάτα και Τρίπολη). Ακόμα υπήρξε συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και υπηρεσιακών παραγόντων από τις ΔΑΟΚ και τον πιο πάνω ΕΛΓΑ.

Περιφέρεια ΕΛΓΑ 1

Όπως επισημάνθηκε, δρομολογείται ήδη η άμεση συνεργασία του ΕΛΓΑ με τις 6 ΔΑΟΚ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έναρξη των πληρωμών έως τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Στο πλαίσιο αυτό, επισπεύδεται η ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τις ΔΑΟΚ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ώστε η αξιολόγηση των φακέλων από τον ΕΛΓΑ να ξεκινήσει στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου για να γίνει δυνατή η έναρξη πληρωμών μέσα στο πρώτο μισό του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, το μεσημέρι στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας απένειμε εύσημα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για την προσπάθεια που καταβάλει. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμός δυνάμεων Περιφέρειας και ΕΛΓΑ για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την “στενή, παραγωγική, αποδοτική συνεργασία με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, όπως και με τους αντιπεριφερειάρχες, τον αρμόδιο θεματικό, όπως και τους χωρικούς”.

Περιφέρεια ΕΛΓΑ 2

Τόνισε και εκείνος την άθροιση δυνάμεων “Περιφέρειας και ΕΛΓΑ για ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων, ένα δύσκολο και απαιτητικό έργο για το οποίο χρειάζεται και η συνεργασία των αγροτικών και συνεταιριστικών φορέων” όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, σημείωσε ότι “ο ΕΛΓΑ βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά τη γενναία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, καθώς στη διετία Αυγούστου 2020 – 2022 ενισχύθηκε με 313.000.000 ευρώ”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis