home design 1800x300 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Τάσος Λάμπρου: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στην Ερμιονίδα

Επιπτώσεις της κρίσης και προτάσεις από τον Δημοτικό Σύμβουλο

Την ανάγκη για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τονίζει ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρος. Με τα κόστη να αυξάνονται διαρκώς και τις τοπικές κοινωνίες να καλούνται να σηκώσουν όλο και μεγαλύτερα οικονομικά βάρη, κρίνεται αναγκαίο να μελετηθούν μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λάμπρου υποβάλλει προς συζήτηση τις προτάσεις του. Αναλυτικά ο κ. Λάμπρου αναφέρει:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει και αυτή τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Πολλά θέματα έχουν προκύψει και θα προκύψουν τους επόμενους μήνες σχετικά με το αυξημένο ενεργειακό κόστος που έχουμε να πληρώσουμε όλοι, πολίτες, Ο.Τ.Α, Νομικά Πρόσωπα, επιχειρήσεις.

Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησα τόσο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας όσο και Οικονομική υπηρεσία μια ολοκληρωμένη εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχει το αυξημένο ενεργειακό κόστος στον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022 και πώς αυτό θα επηρεάσει την σύνταξη του νέου προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2023.

Το αυξημένο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολείων και των Δημοτικών κτιρίων, το αυξημένο κόστος για πετρέλαιο κίνησης και της βενζίνης, το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, τα μειωμένα έσοδα από τα ανταποδοτικά για αυξημένο κόστος του Δημοτικού φωτισμού, οι ανατιμήσεις στο κόστος των έργων του τεχνικού προγράμματος, γενικά το επίπεδο του πληθωρισμού-άνοδος των τιμών  διαμορφώνουν μια διαφορετική κατάσταση που σίγουρα έχει ανατρέψει τα δεδομένα του τρέχοντος προϋπολογισμού .

Αναμένω η διοίκηση του Δήμου να ανταποκριθεί στο αίτημά μου και να γίνει μια σημαντική ολοκληρωμένη παρέμβαση  για να εκτιμηθούν  οι νέες συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί με την τρέχουσα ενεργειακή κρίση.

Βεβαίως εάν και τα προβλήματα είναι σοβαρά θεωρώ ότι κάποιοι από την  διοίκηση του Δήμου συνεχίζουν να τα αντιμετωπίζουν όχι με την υπευθυνότητα που απαιτείται.

Δυστυχώς παθητικά περιμένουν μόνο τις οικονομικές «ενέσεις» της Κεντρικής Διοίκησης και πιστεύουν ότι μέσα από αυτές θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Επίσης συνεχίζουν  το βιολί τους – τις σπατάλες, τις πολλές απευθείας αναθέσεις, την απουσία διαγωνισμών για να κερδίζουμε  το όφελος από αυτούς, τις σημαντικές εκπτώσεις.

Εμείς ως αιρετοί της υπεύθυνης αντιπολίτευσης είμαστε υποχρεωμένοι να επιμένουμε στις πάγιες θέσεις μας και να ζητάνε επιτακτικά τα εξής

– Να έρθει άμεσα σε επίπεδο Οικονομικής Επιτροπής και σε συνέχεια σε επίπεδο Δημοτικού συμβουλίου η εκτίμηση του ενεργειακού κόστους και οι επιπτώσεις του στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022, καθώς πως θα επηρεάσει τον υπό διαμόρφωση προπολογισμό του 2023.

– Πώς θα  μειώσουμε τις επιπτώσεις του ενεργειακού κόστους, πώς θα εξοικονομήσουμε πόρους  για να διατεθούν στις απαραίτητες ανάγκες των Δημοτών μας

-Πότε θα είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε απαραίτητα σύγχρονα εργαλεία, τα οποία θα προσφέρουν πολλά στην ενεργειακή αυτονομία του Δήμου μας; Η  ίδρυση και λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων είναι μονόδρομος για  να αποκτήσει ο Δήμος μας δικιά του ενεργειακή κάλυψη.

– Με ποιο τρόπο θα πετύχουμε έναν ορθολογισμό των δαπανών, πώς θα πολλαπλασιάσουμε τους διαγωνισμούς και θα μειώσουμε τις μη αναγκαίες και καταχρηστικές απευθείας αναθέσεις;

Εμείς είμαστε εδώ με  τις νέες προτάσεις μας και τις πάγιες θέσεις μας, παρεμβαίνουμε δυναμικά γιατί έχουμε μια διαφορετική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάντα θεσμικά και υπεύθυνα προς όφελος Δημοτών μας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής  ΠΡΟ.ΣΥ .ΕΡ.»

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε ακόμα

Back to top button