home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιόνη: Αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αντώνη Σταμ. Μήτσα

Με την παρουσία απογόνων του η τελετή
Προτομή Αντώνη Μήτσα 1

Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αξιωματικού και βουλευτή Αντώνη Σταμ. Μήτσα στην Ερμιόνη Αργολίδας. Η προτομή τοποθετήθηκε ανάμεσα σε εκείνες του πατέρα του, οπλαρχηγού και συνταγματάρχη Σταμάτη Μήτσα, και εκείνη του θείου του, οπλαρχηγού Γιάννη Μήτσα. Παρόντες ήταν απόγονοι του Ερμιωνίτη αγωνιστή, αλλά και πλήθος κόσμου που θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της Ερμιόνης και η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

Η προτομή, φιλοτεχνημένη από τον Ερμιωνίτη γλύπτη κ. Σταύρο Μαυρομιχάλη, τοποθετήθηκε, έπειτα από  την ευγενική χορηγία του Παναγιώτη Μήτσα, απόγονου της οικογένειας των Μητσαίων, στη θέση «Περιβολάκι» των Ταξιαρχών της Κοινότητας Ερμιόνης. Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ενώ η παρουσίαση του ήρωα Αντώνη Μήτσα πραγματοποιήθηκε από  τον  κ. Ιωάννη Σπετσιώτη, Πρόεδρο του Ερμιονικού Συνδέσμου. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έγιναν από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώση και απογόνους του ήρωα, κ. Σταμάτη Μήτσα και κ. Αλέξανδρο Ράλλη.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Ιωσήφ Γανώσης, οι Βουλευτές Αργολίδας, κ.κ  Γιάννη  Ανδριανός και Γιάννης Γκιόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Γανώσης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτης Βλαχοκυριάκος, ο Λιμενάρχης του Β’ Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης, κ. Δημήτριος Παππάς και εκ μέρους του Ερμιονικού Συνδέσμου η κα Ελένη Τράκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis