home design 800x400
home design 1170Χ320

Αμυράς: Δωρεάν καυσόξυλα σε κατοίκους ορεινών περιοχών

Παρέχεται η δυνατότητα υλοτόμησης ξυλείας
Ξύλα

Στην υπογραφή εγκυκλίου προχώρησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, σύμφωνα με την οποία κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν καυσόξυλα. Προβλέπεται οι κάτοικοι αυτών των περιοχών είτε ατομικά είτε οργανωμένα ως κοινότητα, να έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε υλοτόμηση ξυλείας, υπό την εποπτεία των οικείων δασικών υπηρεσιών.

Η απόφαση αφορά την χειμερινή περίοδο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων κατά τους κρύους μήνες. Ωστόσο, ήδη διατίθενται δωρεάν καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας σε όλη τη χώρα. Ακόμα, το Υπουργείο μελετά τη λήψη απαραίτητων ενεργειών ώστε να υπάρξει αναπροσαρμογή στις τιμές υλοτομικών εργασιών.

Τονίζεται πως για τη φετινή χρονιά το Υπουργείο διέθεσε 4.500.000€ στις δασικές υπηρεσίες Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για κάλυψη των ατομικών αναγκών των κατοίκων στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis