home design 800x400
home design 1170Χ320

Γκιόλας: Αποδυναμωμένο το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας μετά την αποχώρηση πέντε αστυνομικών

Αναφορά από τον Βουλευτή για την ενίσχυση του τμήματος
Αστυνομία

Αποδυναμωμένο είναι πλέον το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας, έπειτα από την αποχώρηση πέντε αστυνομικών, καθώς έληξαν οι αποσπάσεις με τις οποίες είχαν μετακινηθεί στην περιοχή. Το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλο να συντάσσει σχετική επιστολή.

Με αφορμή την παραπάνω επιστολή προχώρησε σε αναφορά ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας. Συγκεκριμένα, με αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Προστασίας, στις 22 Σεπτεμρίου 2022, τονίζει την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια των κατοίκων της Ερμιονίδας. Υπογραμμίζει μάλιστα, πως το θέμα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν την περιοχή επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες, αλλά αφορά και τους μόνιμους κατοίκους που βλέπουν τις δυνάμεις του Αστυνομικού Τμήματος να μην είναι αντίστοιχες των αναγκών του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκιόλας, επισυνάπτοντας και τη σχετική επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας, καταθέτει στην αναφορά του με θέμα «Να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος  Ερμιονίδας»:

«Στην Ερμιονίδα, το θέμα της ασφάλειας των κατοίκων αλλά και των πολλών επισκεπτών, αφού η επισκεψιμότητα της περιοχής δεν περιορίζεται στους καλοκαιρινούς μήνες, εξακολουθεί να απασχολεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών διατηρούν περιουσίες στην περιοχή και η ανησυχία τόσο αυτών όσο και των μόνιμων κατοίκων, είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού η Αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διαμορφωμένης κατάστασης.

Το τελευταίο διάστημα, το Αστυνομική Τμήμα έχει αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο, αφού οι αποσπάσεις που έγιναν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου τελείωσαν και οι αποσπασθέντες πέντε αστυνομικοί επιστρέφουν στις μονάδες τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αύξηση των υπηρετούντων αστυνομικών στο Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας θεωρείται απολύτως αναγκαία, καθ’ όσον οι ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής είναι πολύ μεγάλες.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί των ενεργειών σας στο εν λόγω θέμα.

Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 7303/21-9-2022 δημοσιευμένη επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γεωργόπουλου.

Αθήνα 22-9-2022

Ο καταθέτων βουλευτής

Γκιόλας Ιωάννης»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis