Home design
home design

Η φαρμακευτική κάνναβη έρχεται στην Αργολίδα μετά την επένδυση μαμούθ στην Κορινθία

Σε τροχιά ανάπτυξης η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 13 μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης.
Κάνναβη

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική κάνναβη προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των εγκρίσεων για τη δημιουργία τέτοιου είδους καλλιεργητικών μονάδων ανέρχεται σε 128.

Όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουν δοθεί ακόμα 13 αντίστοιχες εγκρίσεις για μελλοντική εγκατάσταση μονάδων φαρμακευτικής κάνναβης, ως εξής: 7 στην Κορινθία, 3 στην Αρκαδία, 1 στην Αργολίδα, 2 στη Μεσσηνία και 2 στη Λακωνία.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη ολοκληρωμένη επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Εξαμίλια, με πάνω από 120 νέες θέσεις εργασίας, πολλές εκ των οποίων πάνω στην έρευνα και στην καινοτομία.

Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπη

Το εργοστάσιο της TIKUN Europe βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 56.000 τ.μ. στα Εξαμίλια Κορινθίας και αποτελεί μια επένδυση που ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη μονάδα παραγωγής σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία κάνναβης στην Ευρώπη.

Η παραγωγική εγκατάσταση είναι πλήρως καθετοποιημένη, διαθέτοντας τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο χώρος διαθέτει τρεις διακριτές μονάδες: τη μονάδα θερμοκηπιακής καλλιέργειας, τη μονάδα πρωτογενούς επεξεργασίας και τη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Στην πλήρη ανάπτυξη του εργοστασίου και με την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 130 θέσεις εργασίας.

Τεράστια επένδυση και στη ΒΙΠΕ Πάτρας

Η πρώτη επένδυση για καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, είναι έτοιμη να υλοποιηθεί στην Αχαΐα μετά την έγκριση υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο.

Το επενδυτικό σχέδιο έχει υποβληθεί από την επιχείρησης ΑΚΟΣ ΕΠΕ, είναι συνολικού ύψους 5,5 εκ. ευρώ και προβλέπει την ίδρυση καθετοποιημένης μονάδας καλλιέργειας, επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, στη Βιομηχανική περιοχή Πατρών.

H AΚΟΣ ΕΠΕ, συστάθηκε προ τριετίας με σκοπό να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης. Βασικός μέτοχος της είναι ο Ισραηλινός Αβραάμ Γιόζεφ Φράνκ, πρόεδρος της οικογενειακής επενδυτικής φίρμας Frank Group.

Η επένδυση στη ΒΙΠΕ Πατρών υπάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και θα επιχορηγηθεί με 2,9 εκατ. ευρώ. Θα αναπτυχθεί σε έκταση 10 στρεμμάτων, όπου στη μονάδα θα παράγονται τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον ΕΟΦ.

Η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, θα γίνεται σε κλειστούς χώρους (θερμοκήπια) εμβαδού 3000 τ.μ., τηρουμένων των αναγκαίων μέτρων και προδιαγραφών ασφαλείας της κείμενης νομοθεσίας, για την καλλιέργεια και επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis