home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μια βδομάδα ακόμα χωρίς παιδικούς σταθμούς – Οι γονείς πιέζουν για άμεση λύση

Πολλές οι απορίες για τις εργασίες που εκτελούνται
Νηπιαγωγείο

Κλειστοί παραμένουν οι δημοτικοί βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ναυπλιέων λόγω εργασιών συντήρησης που ανακοίνωσε ο Δήμος μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα θέμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου να έχει παρέμβει ήδη από τις αρχές του μήνα για τη λήψη μέτρων από το Δήμο, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να λειτουργήσουν άμεσα οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.

Ωστόσο, η μέχρι στιγμής ενημέρωση για την πορεία των εργασιών είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πληροφόρηση σχετικά με το άνοιγμα των σταθμών.

Υπόμνημα από τους γονείς

Με πρωτοβουλία του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων αποστέλλει υπόμνημα προς τον Πρόεδρο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Α., κο. Μπούνο, ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματά των οικογενειών που μένουν ακόμα στο σκοτάδι.

Αναλυτικά αναφέρεται: «Εδώ και αρκετές μέρες, δεχόμαστε ερωτήματα από πολλούς γονείς σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης λειτουργίας των δημοτικών σταθμών. Η όποια ενημέρωση των γονέων από τον σύλλογό μας δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη και επαρκής, καθώς ούτε εμείς έχουμε γνώση για όλα τα ζητήματα. Προ ημερών (2/9/22) μιλήσαμε στο τηλέφωνο, όπου μας είπατε ότι οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 25/9, λόγω των έργων συντήρησης και αναβάθμισης των σταθμών. Ότι αυτή είναι η εκτίμηση των τεχνικών που εργάζονται στους σταθμούς αυτήν την περίοδο, σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Σε ερώτημά μας γιατί δεν βγάλατε ανακοίνωση, ώστε να ενημερωθούμε οι γονείς, απαντήσατε ότι πρόκειται να το κάνετε άμεσα. Όμως οι μέρες περνούν και κανείς δεν έχει δει κάποια ανακοίνωση, ενώ δεν είναι εφικτό να μιλήσουμε με κάποιον υπεύθυνο ούτε στο τηλέφωνο.

Προκειμένου να κάνουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση προς τους γονείς σχετικά με το άνοιγμα των σταθμών αλλά και με τους λόγους της καθυστέρησης, θα θέλαμε να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα και σας παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας το συντομότερο δυνατόν:

1. Πότε ακριβώς ξεκίνησαν οι εργασίες στον κάθε σταθμό χωριστά;

2. Σε κάθε σταθμό δουλεύει ξεχωριστό συνεργείο ή ένα συνεργείο έχει αναλάβει όλους τους σταθμούς;

3. Πολλοί γονείς αναφέρουν ότι δεν έχουν δει να γίνονται εργασίες όλες αυτές τις μέρες, είτε μέσα στον Αύγουστο είτε τώρα τον Σεπτέμβριο, αλλά ούτε και σε όλους τους δημοτικούς σταθμούς. Κάθε πότε πραγματοποιούνται εργασίες και σε ποιους σταθμούς;

4. Ποιες ακριβώς εργασίες πραγματοποιούνται; Συμπεριλαμβάνονται σε αυτές και οι προγραμματισμένες εργασίες που είχατε ήδη αναγγείλει προ μηνών (περίφραξη στον 3ο Παιδικό, ξύλινο στέγαστρο στο προαύλιο του 1ου Παιδικού κ.ά.);

5. Θα λειτουργήσουν την τρέχουσα χρονιά (2022-2023) τα νέα τμήματα στην περιφέρεια του Δήμου Ναυπλιέων; Πρόκειται και για εργασίες σχετικά με το άνοιγμα των νέων αυτών δομών;

6. Τι ισχύει για τους γονείς που έχουν ήδη υπογράψει τα βάουτσερ (ΕΣΠΑ) και πώς ακριβώς απορροφώνται τα χρήματα που λαμβάνουν οι σταθμοί από το ΕΣΠΑ για το διάστημα που παραμένουν κλειστοί; 7. Κάποιοι γονείς ενημερώθηκαν ότι τα βάουτσερ (ΕΣΠΑ) είναι 160, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στις δομές είναι 130. Ισχύει αυτό; Και αν ναι, θα λειτουργήσει νέο τμήμα, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά με βάουτσερ;

7. Γιατί δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι γονείς για την καθυστέρηση λειτουργίας των σταθμών, ώστε να κάνουν σωστά τον οικογενειακό τους προγραμματισμό; (αυτή τη στιγμή κάποιοι γονείς αναγκάζονται να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών, να αναζητούν τελευταία στιγμή ανθρώπους για να προσέχουν τα παιδιά τους -με όσες δυσκολίες συνεπάγεται αυτό: προσαρμογή παιδιών κλπ- ή να καλούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες από την άλλη άκρη της Ελλάδας, ώστε να προσέχουν τα παιδιά. Υπάρχουν, δε, γονείς που δεν δύνανται να κάνουν ούτε τα παραπάνω!)

Σας παρακαλούμε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στις οικογένειες του Δήμου μας και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι οι δομές προσχολικής αγωγής, να απαντήσετε όσο είναι δυνατόν συγκεκριμένα και με ακρίβεια στα παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να μεταφέρουμε στους γονείς αξιόπιστες και σαφείς απαντήσεις».

Συνάντηση με Μπούνο

Εντωμεταξύ, το απόγευμα της Δευτέρας εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων συναντηθήκαν με τον Πρόεδρο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Α., κο. Μπούνο. Όπως τους ενημέρωσε, οι εργασίες στις δομές προσχολικής αγωγής του δήμου Ναυπλιέων ολοκληρώνονται και την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Σεπτέμβρη, οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν. Τις επόμενες μέρες οι υπεύθυνοι των σταθμών θα επικοινωνήσουν με τους γονείς για να συνεννοηθούν για τις ώρες προσέλευσης των παιδιών (περίοδος προσαρμογής). Επίσης ο κ. Μπούνος δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτώς στα ερωτήματα που έθεσαν με υπόμνημά τους οι γονείς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis