home design 1800x300 (banner)
ΠελοπόννησοςΚοινωνίαFeatured

Πρόσκληση εργατών γης τρίτων χωρών

Αυξημένη η παραγωγή ελιάς φέτος

Εξαιτίας της επικείμενης ελαιοκομικής περιόδου, η παραγωγή της οποίας εκτιμάται αυξημένη για φέτος, το πρόβλημα που θα εμφανιστεί σχετίζεται με την ύπαρξη εργατών γης. Γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργάτες τρίτων χωρών για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες έχουν δύο δυνατότητες.

Α. Απασχόληση παρατύπως διαμενόντων στη χώρα μας εργατών γης τρίτων χωρών

 Οι εργοδότες κατά κύριο λόγο ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απασχολήσουν τους ήδη διαμένοντες παρατύπως στη χώρα μας, εργάτες γης τρίτων χωρών. Αυτό μπορεί να γίνει για χρονικό διάστημα αρχικά τρείς (3) μήνες με δυνατότητα παράτασης έως έξι (6) μήνες και με έκδοση νέας άδειας παραμονής.

Η αίτηση μπορεί να γίνει από τους εργοδότες μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: https://portal.immigration.gov.gr/aitiseis-metaklisis-ergodoton, έως 30/9/2022.       

Β. Πρόσκληση εργατών τρίτων χωρών

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν με τη διαδικασία μετάκλησης να προσκαλέσουν πολίτες τρίτων χωρών για αγροτικές εργασίες και για χρονικό διάστημα αρχικά τρείς (3) μήνες με δυνατότητα παράτασης έως έξι (6) μήνες.

Η αίτηση γίνεται στην ίδια πλατφόρμα και έως 30/9/2022.

Ο αριθμός των εργατών που μπορεί να προσκαλέσει ο κάθε εργοδότης ρυθμίζεται από εγκύκλιο και αντιστοιχεί στα στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης. Ειδικά για την ελαιοκαλλιέργεια τα στρέμματα που απαιτούνται είναι τουλάχιστον 40 και αντιστοιχούν σε ένα εργάτη γης.

Σε κάθε περίπτωση τα αιτήματα των εργοδοτών  διασταυρώνονται, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον καθορισμό των εργατών που δικαιούται ο κάθε εργοδότης.

Για την ομαλή εξέλιξη της ελαιοκομικής περιόδου, ζητάμε ως Περιφέρεια, όπως και οι Βουλευτές του Νομού μας, τα εξής:

Α. Να παραταθεί η προθεσμία της 30/9/2022 έως το τέλος του έτους.

Β. Να μειωθεί δραστικά η απαιτούμενη έκταση των 40 στρεμμάτων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε μικρότερους παραγωγούς να εξυπηρετηθούν με δεδομένο την ήδη διαφαινόμενη έλλειψη εργατών γης και αν αναλογιστούμε την φετινή ελαιοκομική χρονιά, η οποία φαίνεται να είναι αρκετά καλή από άποψη παραγωγής, το παραπάνω κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Γ. Να υπάρχει δυνατότητα κοινής πρόσκλησης δύο εργοδοτών και αυτό επειδή ο κλήρος γενικά είναι μικρός, κάτι που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην συγκομιδή των προϊόντων μας.

Τέλος η αρμόδια υπηρεσία για τις ενέργειες πρόσκλησης εργατών γης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων και ειδικότερα το Τμήμα Αδειών Διαμονής Ν. Μεσσηνίας, Αθηνών 173 με πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721362760 – 763. 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. Ντροπή στη κυβέρνηση που ουσιαστικά ενθαρρύνει το μαύρο χρήμα! Δεν λέω καν αν θα πάρουν ντόπιους. Βάλτε κανα ένσημο ρε. Και μετά κλαίτε γιατί δεν πάνε οι Έλληνες στα χωράφια. Αφού δεν πληρώνετε, θέλετε δούλους και τώρα σας τους δίνουν τους ΔΟΥΛΟΥΣ, στην Ευρωπαϊκή χώρα που λέγεται Ελλάδα το έτος 2022, τώρα να τους πάρετε. Να τους δώσετε μπαρμπούτσαλα, να τους χώσετε σε ετοιμόρροπα, να τους αφήνετε να βολοδέρνουν και χωρίς τεστ για covid φυσικά, αρκεί να βγαίνει η δουλειά να στέλνουμε για εξαγωγές της κακιάς ώρας κανα φρούτο σε κανα αφεντικό έξω.

  2. Δυστυχώς αυτή είναι η χώρα του θατσερικου κουλή, υποτέλεια, σκλαβιά, με το προσωπείο του καπιταλισμού πάντα, ας ξεσηκωθουν οι άνεργοι απαιτώντας από την κυβέρνηση κ τ εργατικά κέντρα 40,00 ευρώ ημερομισθιο κ υποχρεωτική ασφάλιση εφκα με μηχανισμούς ελέγχων σε όλη τη χώρα, αυτό θα σημάνει μείωση της ανεργίας κ το χρημα στη χώρα μας, μείωση εγκληματικοτητας από τους υποαναοτυκτους τρικοκοσμικους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Back to top button