home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Ναύπλιο

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της UNESCO για την Ειρήνη και τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στο Ναύπλιο
Πλατεία Συντάγματος Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο θα βρεθεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου για μία και μόνο συναυλία το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στις 20:00, στην Πλατεία Συντάγματος. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο  του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της UNESCO για την Ειρήνη και τη μνήμη των 100 ετών από τη ΜΙκρασιαστική καταστροφή. Τη διεύθυνσή της έχει ο ιδρυτής της, Γιώργος Φουντούλης.

Στη συναυλία είναι έντονος ο αέρας της Σμύρνης, με μελωδίες που ξυπνούν μνήμες πριν και μετά την καταστροφή. Τονίζεται η θέση της Σμύρνης και η πολυπολιτισμική της ταυτότητα, η παρουσία της από την αρχαιότητα και τον Όμηρο, στον Καλομοίρη και τον Σεφέρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική από την Σμύρνης και την ευρύτερη περιοχή, παραδοσιακά αλλά και κοσμικά μουσικά κομμάτια με επιρροές από τη Δύση.

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι: Γιώργος Φουντούλης (διεύθυνση ορχήστρας, κιθάρα), Μαρίνα Βολουδάκη (τραγούδι), Ανέστης Λουλούδης (κιθάρα, μαντολίνο), Κατερίνα Παπαϊωάννου (φλάουτο), Ειρηάννα Συρίγου (κιθάρα, τραγούδι), Θάλεια Βούρου (κιθάρα, τραγούδι), Κώστας Παπαθανασίου (κιθάρα, τραγούδι), Μαριαλένα Δούλου (κιθάρα, τραγούδι), Μαίρη Τσεκούρα (κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρης Δεμίρης, Ιάσων Βελέντζας, Ελένα Κοντοβά, Απόλλων Μητσάκης, Βασίλης Σιμόπουλος, Σεμίνα Σκουφογιάννη, Αγγελική Φουντούλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλίου και της Μητρόπολης Αργολίδας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis