home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σε δυσμενή θέση οι παραγωγοί αχλαδιού στη Δήμαινα Αργολίδας

Δεν καλύπτεται το κόστος καλλιέργειας
Αχλάδι

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται οι καλλιεργητές αχλαδιών στη Δήμαινα Αργολίδας. Τα διαρκώς αυξανόμενα κόστη, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές αγοράς των προϊόντων έχουν φέρει στα όριά τους τους παραγωγούς, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να καλύψουν το κόστος της παραγωγής τους. Αν και οι συγκομιδές ξεκίνησαν αισιόδοξα, η δεύτερη συγκομιδή δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Σε δηλώσεις του στο ypaithros.gr ο γεωπόνος Τάσος Μπινιάρης αναφέρει: «Πήγαμε σε μία περίοδο με αυξημένο κόστος καλλιέργειας, αφού από το κόστος εργασίας μέχρι και το κόστος στα καύσιμα μετρήσαμε άνοδο». Αναφορικά με την παραγωγή των αχλαδιών σχολίασε πως «είχαμε μία μείωση της παραγωγής κατά 30% περίπου και η τιμή άρχισε στα 90 λεπτά, ενώ στη συνέχεια έπεσε στα 60 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δεύτερο χέρι. Η μείωση της τιμής αφορά και τα βιολογικά και τα συμβατικά αχλάδια».

Μάλιστα, ιδιαίτερα όσον αφορά τη ζήτηση των βιολογικών αχλαδιών σημείωσε πως «υπάρχει μεγάλη προσφορά πλέον και από άλλες περιοχές και αυτό αλλάζει και τις απαιτήσει των εμπόρων που βάζουν άλλες προδιαγραφές. Η αλλαγή των προδιαγραφών θα φέρει και νέα αύξηση στο κόστος καλλιέργειας, με ό, τι αυτό συνεπάγεται τη δεδομένη στιγμή».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis