home design

Αργολίδα: Στη Βουλή τα αγριογούρουνα – Μπαίνουν σε πόλεις και χωριά και καταστρέφουν καλλιέργειες

Ερώτηση του βουλευτή Γ. Ανδριανού στη Βουλή

Σε απελπισία βρίσκονται οι αγρότες στην Αργολίδα, λόγω του υπερπληθυσμού αγριογούρουνων στην περιοχή. Σχεδόν κάθε μέρα προκαλούνται μεγάλες ζημιές στους παραγωγούς, τόσο στις καλλιέργειες όσο και στα συστήματα άρδευσης από τις επιδρομές των αγριογούρουνων. Μάλιστα μπαίνουν και σε πόλεις και χωριά, γεγονός που προκαλεί την εύλογη ανησυχία των κατοίκων για την ασφάλειά τους.

Επιπλέον, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων αφορά και την οδική ασφάλεια. Ενδεικτικό του προβλήματος είναι το τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε στη Νέα Εθνική Οδό Ναυπλίου-Μυκηνών όταν οδηγός συγκρούστηκε με αγριόχοιρο με αποτέλεσμα ευτυχώς μόνο υλικές, αν και σημαντικές, ζημιές στο όχημα.

Τα αγριογούρουνα στη Βουλή

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με θέμα την ανάγκη συστηματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερπληθυσμός αγριόχοιρων στην Αργολίδα.

Ερωτάται ο υπουργός:

Με ποιες ενέργειες θα αντιμετωπιστούν συστηματικά τα έντονα προβλήματα που προκαλεί ο  υπερπληθυσμός αγριοχοίρων στην Αργολίδα;

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version