home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Καραγκιόζης στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μουσείο Ελιάς Σπάρτη Καραγκιόζης

Ο Καραγκιόζης έρχεται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022, στις 11:30, με την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Εφές του Αϊδινίου, Τσακιτζής και ο Καραγκιόζης πρωτοπαλίκαρο». Πρόκειται για παράσταση που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Η παράσταση ζωντανεύει από την Ομάδα Θεάτρου Σκιών του καραγκιοζοπαίκτη και θεατρολόγου Νικόλα Τζιβελέκη που φέρνουν στο πανί τον αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους Καραγκιόζη. Στην παράσταση που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι παρευρεθούν την Κυριακή στο Μουσείο ο Καραγκιόζης γίνεται πρωτοπαλίκαρο του Τσακιτζή, λαϊκού ήρωα Τούρκων και Ελλήνων και προστάτη των φτωχών, και πολεμάει στο πλευρό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη συγκεκριμένη παράσταση δημιουργήθηκαν ειδικές χαρτονένιες σκαλιστές φιγούρες με τη χαρακτηριστική στολή των Ζεϊμπέκων της Μικράς Ασίας, καθώς και σκηνικά που αποτυπώνουν το τοπίο της περιοχής.

Συντελεστές:

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης

Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης

Φιγούρες/σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 2731089315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00).

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis