home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής «Κένταυρος» στην Ελλάδα

Μετά το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα τον Μάιο στην Ινδία τώρα έφτασε και στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα που φέρει την παραλλαγή της Omicron με την ονομασία «Κένταυρος» στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ. Η παραλλαγή είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στην Ινδία κατά τον Μάιο, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ μετά από την εξέταση 664 τυχαίων δειγμάτων κατά την περίοδο από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκε σε ένα εξ αυτών η υποπαραλλαγή της Omicron BA.2.75.2 ή αλλιώς «Κένταυρος».

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ ανέφερε σχετικά με τη συγκεκριμένη υποπαραλλαγή πως «παρότι η υποπαραλλαγή “Κένταυρος” ΒΑ.2.75 έχει αναδυθεί εδώ και μερικούς μήνες, προς το παρόν παρουσιάζει αυξητική τάση μόνο στην Ινδία και σε καμία άλλη περιοχή χωρίς, συνεπώς, να υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να κυριαρχήσει έναντι της ΒΑ.5. Αυτό μεταφράζεται στο ότι η δυνατότητα κυριαρχίας σε περιοχές, όπως στη χώρα μας, που υπάρχει σε μεγάλα ποσοστά η ΒΑ.5, δεν είναι δεδομένη».

Όπως είχε αναφέρει τότε ο ΕΟΔΥ ένα επερχόμενο κύμα κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο δεν μπορεί να αποκλειστεί, με την πορεία του κορωνοϊού να μην είναι προβλέψιμη. Σύμμαχος στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού παραμένουν η τήρηση των μέτρων προστασίας, ο εμβολιασμός, η έγκαιρη διάγνωση και η ψυχραιμία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis