home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Εργατικό Φεστιβάλ στην Πρόνοια Ναυπλίου

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ VOUCHER ΚΑΙ PASS! ήταν το κεντρικό σύνθημα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου για 3η συνεχόμενη φορά το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν Εργατικά Σωματεία της Αργολίδας, στην Πρόνοια του Ναυπλίου με κεντρικό σύνθημα:  «Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ VOUCHER ΚΑΙ PASS! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! Για αυξήσεις στους μισθούς. Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό», καλώντας τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της εργατικής συνοικίας σε συμμετοχή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από δεκάδες εργάτες που παρευρέθηκαν για να ακούσουν, να συζητήσουν, να μάθουν και να γλεντήσουν!

Το θεατρικό σκετς «Άνθρωποι με… ανεπαρκείς πόρους», από μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αφορούσε το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» και την ανάγκη μιας ηλικιωμένης γυναίκας για έξτρα εισόδημα μιας και η ακρίβεια της εξανεμίζει την ήδη πενιχρή της σύνταξη, το οποίο αποδόθηκε με τρόπο χιουμοριστικό που παράλληλα όμως προβλημάτισε το κοινό και το κάλεσε σε ανυποχώρητο αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Στην ομιλία του, ο Τάσος Αγγέλου, μέλος της Διοίκησης και Πρόεδρος του παραρτήματος Αργολίδας του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων-Ποτών, επισήμανε ότι «…Μπροστά στα προβλήματα που βιώνουμε, κυβερνήσεις και λοιποί κάνουν προσπάθεια ώστε να παρουσιάσουν ότι τίποτε δεν αλλάζει. Στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν, εμείς λέμε πως υπάρχει λύση! Να πυκνώσουν παντού οι εστίες αντίστασης ώστε να κλιμακώσουμε την πάλη μας με απεργιακή απάντηση μέσα στον Οκτώβρη. Μόνο ο δρόμος του αγώνα διασφαλίζει τα δικαιώματα μας. Γιατί χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται, και έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση!..»

Επίσης, ανέδειξε τον δρόμο που ακολούθησαν οι λιμενεργάτες του Πειραιά στις προβλήτες της COSCO, οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι μεταλλωρύχοι της ΛΑΡΚΟ, οι διανομείς της E-FOOD, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα Καβάλας και τόσοι άλλοι κλάδοι… και συγκεκριμένα ανέφερε: «Με τους αγώνες τους, με την αταλάντευτη στάση τους, διεκδικούν, αγωνίζονται, κερδίζουν. Αυτοί οι μαζικοί αγώνες των εργαζομένων έδωσαν έμπνευση, έσπειραν το έδαφος, για άλλους κλαδικούς αγώνες σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Είναι αγώνες που επιβεβαιώνουν ότι η δύναμη και η αξία της οργανωμένης εργατικής τάξης είναι τεράστια, όταν βγαίνει στους δρόμους για να διεκδικήσει τη ζωή της.»

Κλείνοντας απεύθυνε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα να βγουν μπροστά, να οργανώσουν τις διεκδικήσεις τους, απέναντι στην ακρίβεια, στους θανατηφόρους λογαριασμούς του ρεύματος, στα ενοίκια που έχουν ξεπεράσει τους ουρανοξύστες. «παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας και των οικογενειών μας στα δικά μας χέρια! Συνεχίζουμε αποφασιστικά! κλιμακώνουμε την πάλη μας! προετοιμάζουμε την απεργιακή μας απάντηση! Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα και με όπλο μας τον οργανωμένο, διεκδικητικό αγώνα να “πολεμήσουμε” μαζικά και θαρραλέα για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.»

Τέλος, ο Παναγιώτης Κακούρος και η μπάντα του, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους στις «γενέτειρες» του ρεμπέτικου Σμύρνη, Πόλη, Σύρος, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, και γέμισαν με μουσική, τραγούδι αλλά και νοσταλγία την βραδιά, και τους ευχαριστούμε θερμά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button