Home design
home design

Έρχεται στο Ναύπλιο το πρόγραμμα “Pick the Alien”

Για την προώθηση της κατανάλωσης βρώσιμων θαλάσσιων ξενικών ειδών

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Έρχεται στο Ναύπλιο το πρόγραμμα “Pick the Alien”
καθαρά νερά

Στο Ναύπλιο θα βρεθεί το πρόγραμμα “Pick the Alien” της iSEA στις 18 Σεπτεμβρίου 2022. Το πρόγραμμα με τις δράσεις του από το 2019 προωθεί την κατανάλωση βρώσιμων θαλάσσιων ξενικών ειδών με σκοπό τη μείωση των επιπτώσεων από την εξάπλωσή τους στα θαλάσσια οικοσυστήματα.

Ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά στόχος των δράσεων είναι η προώθηση της κατανάλωσης των ξενικών ειδών που θα συνδυάζεται παράλληλα με την αντικατάσταση εμπορικών αυτόχθονων ειδών που οι πληθυσμοί τους μειώνονται μέσα από τη δημιουργία μιας συμμαχίας των εμπλεκομένων αλιέων, ιχθυοπωλείων και εστιατορίων. Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται ενημερωτικά σεμινάρια, γαστρονομικές εκδηλώσεις, τοποθετήσεις παγίδων, αφαιρέσεις ξενικών ειδών και άλλες δράσεις.

Στο Ναύπλιο οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα του Βουλευτικού και την Πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα, από τις 17:30 έως τις 19:00 καλούνται στην Αίθουσα του Βουλευτικού όλοι οι εμπλεκόμενοι της αλυσίδας εφοδιασμού και διάθεσης ψαριών και θαλασσινών, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα ξενικά είδη της περιοχής και τις επιπτώσεις τους.

Στη συνέχεια, από τις 19:30 έως τις 21:00 καλούνται ντόπιοι και επισκέπτες να παρευρεθούν στην Πλατεία Συντάγματος για να δοκιμάσουν πρωτότυπες, νόστιμες και γεμάτες φαντασία γεύσεις από καταξιωμένους σεφ της περιοχής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση του Blue Marine Foundation, του Argolic Environment Foundation, του Ionian Environment Foundation και του Cyclades Preservation Fund και πραγματοποιείται στην περιοχή υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis