home design 800x400
home design 1170Χ320

«Ανούσια παροχολογία με ολοφάνερη την ανασφάλεια από την επικείμενη πτώση του» – Οι δηλώσεις του Γ. Γκιόλα για τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Αμήχανος και νευρικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Γιάννης Γκιόλας

«Ανούσια παροχολογία με ολοφάνερη την ανασφάλεια από την επικείμενη πτώση του» προσάπτει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με αφορμή την παρουσία του στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο βουλευτής Γ. Γκιόλας δήλωσε:

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «γυρίσει» την διαφαινόμενη κατρακύλα της δημοτικότητάς του και να αναστρέψει το εις βάρος του αρνητικό κλίμα, αφού βάλλεται από παντού, ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε αμήχανος και νευρικός.

Οι παροχές που όλοι περίμεναν πως θα άλλαζαν την πολιτική ατμόσφαιρα δεν απέδωσαν ούτε κατ’ ελάχιστον. Ήδη το κυβερνητικό επιτελείο μετρά αντιδράσεις από τους μικρομεσαίους, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιδεικτικά «ξέχασε» κι ας ήταν αυτοί η αιχμή του δόρατος της Ν. Δ. στις εκλογές του 2019.

 Η ακρίβεια, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας θα αντιμετωπιστεί με επιδοματικά «ψίχουλα», παρά τις μεγαλεπίβολες προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι και νέες, ακόμη ψάχνουν τις καλύτερες και υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ο Πρωθυπουργός περιορίστηκε στο αυτοθαυμασμό για «φθηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη», αποκρύπτοντας την συνεχώς αυξανόμενη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα. Έκοψε δήθεν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, στην πράξη όμως την ενσωμάτωσε στην τιμή του ρεύματος με αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστεί η αξία της κιλοβατώρας.  Έφτασε δε στο σημείο, να παρουσιάσει ως δική του την αύξηση των συντάξεων, που είχε ψηφιστεί με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017 και ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει, κάτι που ομολόγησε την επόμενη μέρα.

Αρνήθηκε για άλλη μια φορά να περιορίσει τα υπερκέρδη των μεγάλων εταιριών ενέργειας και περιορίστηκε στη συνέχιση του επιδόματος full pas, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο το δημόσιο αίσθημα. Τα 2 δις για το μήνα Σεπτέμβριο που ισχυρίζεται ότι θα δοθούν για να εξασφαλισθεί το επίδομα αυτό, η πικρή αλήθεια είναι ότι προέρχονται από την εκτίναξη των έμμεσων φόρων που πλήττει κυρίως και επιβαρύνει τους πολλούς και όχι τους έχοντες.

   Τέλος, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους συνταξιούχους των οποίων επί τρία χρόνια δοκιμάζονται οι αντοχές, αφού η υποτιθέμενη αύξηση που θα περάσει μέσω προσωπικής διαφοράς, θα φανεί στις συντάξεις του Μαρτίου 2023 και πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει το 6% για όσους πάρουν την αύξηση αυτή, μιας και περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι μένουν έξω από την παροχή. Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ένα θέμα που απασχολεί μεγάλη μερίδα και κυρίως αυτούς που εξαπατήθηκαν και δεν προσέφυγαν δικαστικά, γιατί έδειξαν εμπιστοσύνη στα «λόγια» του κ. Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε την σιγή της ντροπής.

Είναι πια ολοφάνερο πως το κυβερνών κόμμα και ιδιαίτερα ο αρχηγός του βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Η ελεύθερη πτώση των ποσοστών του, η ολοφάνερη αδυναμία του να σταθεί στο πλευρό των πολιτών που υποφέρουν από την ακρίβεια και η διεθνής κατακραυγή στο θέμα των υποκλοπών και της έλλειψης διαφάνειας και ελευθερίας στην έκφραση, δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλοιό, από τον οποίο ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να βρει διέξοδο με παλιές και δοκιμασμένες πρακτικές.

 «Συνομωσία Πούτιν και Ερντογάν», «χάος και καταστροφή αν επιστρέψει η Αριστερά», «σκοτεινοί κύκλοι του εξωτερικού» που επιθυμούν την πτώση του και μερικές άλλες δικαιολογίες που δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν πείθουν πλέον ούτε τον πιο αφελή του ψηφοφόρο. Η κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, καθώς διαφαίνεται από την έντονη κριτική και διαφοροποίηση στελεχών του όπως ο Κ. Καραμανλής, ή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος.

 Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό περιβάλλον, υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες που βλέπουν το σήμερα ζοφερό και το μέλλον εξαιρετικά δύσκολο.  Υπάρχουν μεσήλικες που βλέπουν τις δυσκολίες να γιγαντώνονται και νέοι χωρίς ελπίδα για κάτι καλύτερο. Ευτυχώς, η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι η μοναδική ελπιδοφόρα διέξοδος στην κατηφόρα που έφερε τις ζωές όλων, η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι επικείμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας πορείας, που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους, τους νέους και τα ευρύτερα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα να σηκώσουν ξανά το κεφάλι και να ατενίσουν το μέλλον με θάρρος και αισιοδοξία, πως οι καλύτερες μέρες έρχονται.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis