home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαFeatured

ΑΑΔΕ: Ποιοι θα πληρώσουν διπλά τέλη κυκλοφορίας

Έθεσαν σε ακινησία τα αυτοκίνητα αλλά συνέχιζαν να τα κυκλοφορούν

Η ΑΑΔΕ βάζει στο στόχαστρο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που πήραν πίσω τις πινακίδες τους για έναν ή δυο μήνες το καλοκαίρι πληρώνοντας τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας αλλά στη συνέχεια δεν κατέθεσαν ξανά τα υπόλοιπα αλλά συνέχισαν να κυκλοφορούν με το όχημά τους χωρίς να πληρώνουν. Επομένως, οι παραβάτες πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο που είναι διπλάσιο των ετησίων τελών μετά την αφαίρεση του διπλάσιου των μηνιαίων τελών που έχουν καταβληθεί.

Τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας έχουν θεσμοθετηθεί ώστε να μπορούν τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα να κινούν τα οχήματά τους κυρίως το καλοκαίρι καταβάλλοντας μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και ασφαλιστήρια συμβόλαια. Μάλιστα, για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα συναρμόδια Υπουργεία έκαναν όλη τη διαδικασία online και πλέον οι κάτοχοι οχημάτων κρατούν τις πινακίδες κυκλοφορίας στο σπίτι τους αντί να τις προσκομίζουν στις κατά τόπους εφορίες.

Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Τέλος ο νόμος επιτρέπει την άρση της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης άπαξ εντός του έτους με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος και το μέτρο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα διευκολύνει κυρίως ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού με υψηλά τέλη κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως σε περίπτωση ελέγχου από τις Αρχές το πρόστιμο πέραν των διπλάσιων Τελών Κυκλοφορίας αυξάνεται κατά 10.000 ευρώ!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button