home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Δήμος Ερμιονίδας: Άμεση ανάγκη για σχολικές υποδομές

Οι προτάσεις του Τάσου Λάμπρου για την περιοχή

Άμεση ανάγκη για σχολικές αίθουσες και μονάδες έχει ο Δήμος Ερμιονίδας, καθώς ο μαθητικός πληθυσμός αυξάνεται και έχουν ήδη προκύψει θέματα επάρκειας αιθουσών. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Τάσος Λάμπρου, Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας και Καθηγητής Κοινωνικής εκπαίδευσης, κρίνει απαραίτητο να προγραμματιστούν ενέργειες που θα εξασφαλίσουν νέες αίθουσες διδασκαλίας και νέα σχολικά συγκροτήματα.

Ζητά άμεσα από την διοίκηση του Δήμου να έρθει το θέμα προς συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς την Δευτέρα ξεκινάει η καινούρια σχολική χρονιά.

Αναλυτικά οι προτάσεις του:

‘’Πρώτη προτεραιότητα ο Δήμος να εξασφαλίσει οικόπεδο για την κατασκευή νέου προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου Κρανιδίου και το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για την άμεση ανέγερσή του.

Διαβάστε ακόμα

Δεύτερη προτεραιότητα το κτίριο του Γυμνασίου να έχει στην διάθεσή του όλες τις υφιστάμενες αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος και να μην συστεγάζεται με το Επαγγελματικό Λύκειο.

Τρίτη προτεραιότητα ο Δήμος Ερμιονίδας να ζητήσει από την Ελληνική Πολιτεία έκταση από την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ (ΠΡΩΗΝ ΔΕΠΟΣ) για την κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στο Πορτοχέλι. Η εκπαιδευτική κοινότητα του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου είχε και έχει αυτό το διαχρονικό αίτημα, για να ξεφύγουμε επιτέλους από τις λυόμενες αίθουσες σύμφωνα με προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που απαιτούν μια απλή επικαιροποίηση αλλά και μία δυναμική βούληση- διεκδίκηση έτσι ώστε ο Δήμος μας να αποκτήσει δίκαια τον απαραίτητο ζωτικό χώρο που δικαιούται από την έκταση της πρώην ΔΕΠΟΣ. ‘’.

Αυτονόητο βέβαια, τονίζει πως είναι ότι στο νέο χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου θα στεγαστούν και οι εσπερινές τάξεις ΕΠΑΛ (απογευματινό σχολείο), ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας που πρέπει να ικανοποιηθεί.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button