home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΕλλάδαFirst Featured

Δήμοι: Τηλεδιάσκεψη με θέμα την εξασφάλιση οικονομικότερης ενέργειας

Συμμετείχαν δήμοι από όλη την επικράτεια

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε από το ΚΕΠΑ με τη συμμετοχή δήμων από όλη την ελληνική επικράτεια, με θέμα την εξασφάλιση οικονομικότερων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας για τους δήμους. Οι προτάσεις του ΚΕΠΑ αφορούν σε παρόχους και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και στηρίζονται στη δυνατότητα που παρέχει η ομαδοποίηση των λογαριασμών των δήμων για καλύτερη διαπραγμάτευση. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΚΕΠΑ αναφέρει:

«Με τη συμμετοχή Δημάρχων από ολόκληρη την επικράτεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλε-διάσκεψη (7.9.22) με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την αναζήτηση διαδικασιών εξασφάλισης χαμηλότερων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας από τους παρόχους ή παραγωγούς για τους Δήμους.

Στη διάρκεια της εισαγωγικής ομιλίας ο Δ/ντης του ΚΕΠΑ, καθ. Δημ. Μαυράκης, αναφέρθηκε στην κριτική, που άσκησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς την Επιτροπή της ΕΕ για την άρνηση να ληφθούν μέτρα περιορισμού των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα μερίδια κατανάλωσης Η/Ε στην ελληνική αγορά και πρότεινε μία σειρά μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα επιτρέψει την αντιμετώπιση των υψηλών λογαριασμών Η/Ε στους Δήμους.

Η πρόταση του ΚΕΠΑ περιλαμβάνει δύο σκέλη τα οποία απευθύνονται είτε στους παρόχους είτε στους παραγωγούς Η/Ε και στηρίζεται στη διαπραγματευτική δυνατότητα, που παρέχει η ομαδοποίηση και των λογαριασμών των Δήμων για καλύτερη διαπραγμάτευση.

Στη συζήτηση, που ακολούθησε παρουσιάστηκαν τα τεχνικά, οικονομικά και νομικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν για να καταστεί εφικτή η υλοποίηση του στόχου, υπογραμμίσθηκαν τα κοινωνικά προβλήματα, που δημιουργούνται από την απουσία αποτελεσματικών προτάσεων και επισημάνθηκε η ανάγκη εξασφάλισης από τα αρμόδια υπουργεία της αναγκαίας στήριξης, ιδιαίτερα προς τη ΔΕΗ, η οποία αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο Η/Ε προς τους Δήμους.

Η συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την πρόταση-πρόσκληση συμμετοχής των Δήμων στο Οικονομικό Φόρουμ, που οργανώνεται στις 12.10.22 από το ΚΕΠΑ για τις πράσινες επενδύσεις, σε μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης  στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ενέργειας και Οικονομίας, η ΡΑΕ, η ΚΕΔΕ, οι πάροχοι και οι παραγωγοί ενέργειας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button